ARAPI PRAVE POMETNJU U EVROLIGI: Nakon Dubaia, Abu Dabi KEŠIRA 75 miliona evra!

Autor:

Sport

26.02.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan novac je u pitanju..

ARAPI PRAVE POMETNJU U EVROLIGI: Nakon Dubaia, Abu Dabi KEŠIRA 75 miliona evra!

Foto: Youtube printscreen/EUROLEAGUE BASKETBALL

Košarkaška Evroliga mogla bi uskoro samo tako da se zove, pošto nam sa Bliskog istoka svaki dan dolaze nove informacije o ulaganjima u takmičenje.

Nakon što je Dubai u pregovorima sa elitnim takmičenjem oko ulaska uz "masnu" novčanu nadoknadu, sada se u celu priču uključio i Abu Dabi.

Međutim, ovaj grad nema aspiracije ka učešću u Evroligi, već o organizaciji fajnal-fora!

 

 

Naime, ideja je da se u Abu Dabiju organizuju tri završna turnira u periodu od 2025. do 2027. godine, a Evroliga bi inkasirala 75 miliona evra, odnosno 25 po fajnal-foru.

Turnir bi se igrao u "Etihad Areni" u Abu Dabiju, izgrađenoj 2020. godine koja može da primi 18.000 gledalaca.

Taj predlog iz Abu Dabija dobio je odobrenje od 13 klubova i Evrolige i očekuje se da sve može biti uskoro probelodanjeno.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da je Beograd zainteresovan da organizuje fajnal-for 2026. godine, ali "bezobraznoj" ponudi pijanih milijardera niko ne može da parira.

Što se tiče Abu Dabija, košarkaška reprezentacija Srbije će odigrati prijateljski meč protiv selekcije SAD pre Olimpijskih igara u Parizu upravo u pomenutoj hali.

Bogati Arapi očigledno vide veliki potencijal u ulaganjima u košarku, a kada negde uđe novac, tu nestaje tradicija.

Ostaje nada da će beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda nastaviti da igraju Evroligu jer oni takmičenju pružaju nešto što nikio drugi nema - fantastične navijače i najbolju atmosferu na planeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading