LEBRON JE PAO! Jokić tripl-dablom u POBEDI protiv Voriorsa SRUŠIO "KRALJA"! Denver PREOKRETOM stigao do TRIJUMFA!

Autor:

Sport

26.02.2024

03:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko veče je iza Nagetsa.

LEBRON JE PAO! Jokić tripl-dablom u POBEDI protiv Voriorsa SRUŠIO "KRALJA"! Denver PREOKRETOM stigao do TRIJUMFA!

Foto: x.com

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Golden Stejt Voriorse na gostujućem terenu rezultatom 103:119, i tako upisali sedmu vezanu pobedu protiv tima iz San Franciska. 

Naš reprezentativac Nikola Jokić zabeležio je zabeležio 18 tripl-dabl učinak u sezoni postigavši 32 poena, 16 skokova, 16 asistencija, i tako prestigao Lebrona Džejmsa na večnoj listi NBA lige po ovoj statističkoj kategoriji. Sada je četvrti sa 123 u regularnoj sezoni, a Medžik Džonsom mu beži za 15. 

 

 

Pored Nikole, istakao se i Džamal Mari sa čak 27 poena. 

U ekipi Voriorsa, među boljima je bio Stef Kari, koji se probudio u trećoj četvrtini, ali i ponovo zaspao u četvrtoj,  postigavši 20 poena. Pomogao mu je Klej Tompsom sa fantastičnim prvim poluvremenom od 23 poena, ali je stao u drugom delu igre i tako omogućio Nagetsima da uzmu pobedu na strani. 

Prvu četvrtinu je tim iz Kolorada otvorio prilično sporo. Gorostasni Somborac je u ovim trenucima održavao Denver u životu pretežno poenima iz reketa. U više navrata pokazao je centarsku tehniku dovedenu do savršenstva, te je tako ostavljao visoke igrače Voriorsa u prašini reketa. Ipak, nisu Nagetsi imali odgovor za šutersku rapsodiju Voriorsa u tim trenucima, tako da je razlika pretila da postane velika.

 

 

Ono što se naslućivalo u prvom kvartalu, dogodilo se u drugom. Golden Stejt je uspeo da ode na čak +16, a Klej Tompson, koji igra prilično slabo ove sezone, pokazao je da je klasa neprolazna, te da i dalje ume da podseti na zlatnu eru "spleš braće" kada su Voriorsi bili strah i trepet NBA lige. Prednost domaćina je rasla, a Meloun je na pola četvrtine bio prinuđen da zatraži tajm-aut. Sa kraće pauze, Nagetsi su se vratili preporođeni. Pretežno je "snajperom" sa distance vukao Džamal Mari, čija ruka se namestila u ovom delu igre. Sa serijom 15-0, Denver je došao do egala, te se na veliki odmor otišlo sa nerešenim rezultatom 61:61. 

 

 

Šta god da je Meloun rekao na onom tajm-autu, nastavilo je da radi u trećem delu igre. Mari je kontinuirano zatrpavao obruč Voriorsa, a Jokić je podsetio da i on ume da zapreti sa trojkama. Vođstvo je raslo, a ono razočarala je činjenica da Klej Tompson nije pogodio nijedan šut  u drugom poluvremenu. Imao je 0/3 iz igre, i praktično je bio nevidljiv na terenu. 

 

 

U poslednjoj četvrtini je ostalo da se posao dovrši, što je Denver i te kako umeo da učini. Kada je Golden Stejt prišao na samo pet poena razlike, Melounovi izabranici su pokazali izuzetnu smirenost i priveli meč kraju. Na polovini četvrtog kvartal, uspeli su da serijom od 7-0 "uštopuju" ratnike u naletu, a tačku na bilo kakvo pitanje pobednika stavio je Kris Braun preciznim hicem za tri poena. Nisu izabranici Stiva Kera imali rešenja ni za Nikolu Jokića, te je Somborac imao još jednu maestralnu simultanku u završnom delu igre, postigavši osam poena. 

 

 

Denver je sada četvrta ekipa Zapadne konferencije sa 39. trijumfa, dok će Voriorsi kmorati da traže  bolju formu u nastavku sezone ukoliko žele da se nađu u plej-inu. Trenutno su na desetom mestu sa 29, pobeda, a Juta im diše za vratom sa samo tri manje. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading