ZORAN SAVIĆ SPORTSKI DIREKTOR KK PARTIZAN, A UPRAVLJA KARIJEROM ALBANCA SA KOSMETA: Sukob interesa!

Autor:

Sport

23.02.2024

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije želeo da komentariše.

ZORAN SAVIĆ SPORTSKI DIREKTOR KK PARTIZAN, A UPRAVLJA KARIJEROM ALBANCA SA KOSMETA: Sukob interesa!

Foto: Starsport

Zoran Savić

Veliku pažnju javnosti privukla je vest u martu 2021. godine da će naš proslavljeni reprezentativac Zoran Savić postati novi sportski direktor KK Partizan. Nakon bogate igračke karijere, odlučio je da se upusti u nove "vode". Ipak, nije to jedino u šta je rešio da "upliva". Naime, pored toga što vrši visoku funkciju u proslavljenom beogradskom klubu, Savić je takođe i menadžer. 

Imao je već ranije određenih incidenata u ne toliko bogatoj menadžerskoj karijeri. Jedan takav spor bio je vezan za Vojislava Stojanovića, trenutnog igrača FMP-a, kada ga je Crvena zvezda optužila da im je oduzeo dete i uputila mu žestoke reči.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Vojislav Stojanović

Da situacija bude još gora i apsurdnija, odvođenje dece iz Srbije, je orkestrirano od strane menadžera, a u konkretnom slučaju Zorana Savića, koga ne treba zvati legendom naše košarke, nego "mešetarom” koji treba da se stidi. On i njegov bratu, su direktno odveli Vojislava Stojanovića u anonimni italijanski klub Orlandina, time što su mu garantovali u ugovoru, da će navodno biti u prvoj petorci i da će imati garantovanih 25 minuta igre na svakoj utakmici? - navedeno je tada u saopštenju Zvezde koje je bilo usmereno na Zorana Savića.

Ipak, čini se da situacija sa drugim igračem čiji je Savić menadžer privlači mnogo više pažnje nego ta. Naime, on trenutno upravlja karijerom reprezentativca tzv. države Kosovo. Dardan Beriša nastupa za ekipu Prištine, a, iako je reprezentativnu karijeru započeo u dresu Poljske, to se promenilo 2015. godine, kada je tzv. Kosovo priznato od strane FIBE, a Beriša odlučio da zastupa selekciju naše južne pokrajine u kvalifikacijama za Eurobasket. 

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Dardan Beriša

Tim povodom, portal Republika je odlučio da upita Savića zašto zastupa tzv. kosovskog reprezentativca, ali on se nije oglašavao i ignorisao je poruke i pozive. 

Beriša je tokom karijere nastupao za mnoge klubove, od kojih za pomenutu Prištinu u čak pet navrata. Osim toga, bio je i u Ciboni, Peji, Truhilju, Poloniji, Kaseresu, Anvilu, Kutnu, Juvekazerti i Nimburku. Kako i zašto je došlo do toga da proslavljeni SRPSKI košarkaš bude agent jednom Albancu veliko je pitanje, ali i velika sramota.

Republika

Foto: Basketball.eurobasket

 

 

Kojim se zapravo poslom bavi Savić i zašto pristaje na sukobe interesa (Srbin, a zastupa Albanca sa Kosmeta; sportski direktor Partizana, a uporedo s tim i menadžer), pričekaćemo da čujemo, ukoliko uopšte i dobijemo odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Da da

24.02.2024 11:24

A kako fudbalskoj reprezentaciji Srbije diktira Ramadani menadžer 90% posto igrača iz Srb Tako da ove naručene tekstove od Core zaboravite

Odgovori 30 4
Lale

24.02.2024 17:22

A gđe su pare za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije pitanje je sad. P.S. Pitanje za Ćoru???

Odgovori 23 3
Gole

25.02.2024 12:51

E al je fmp nisko pao da niže ne može...mislio sam da posle pokojne CZ me ne može ništa iznenaditi kad ono...tuga.