VELIKE VESTI ZA GROBARE! Partizanov "kapitalac" DEBITUJE ZA REPREZENTACIJU!

Autor:

Sport

22.02.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će mu biti prvi nastup u kvalifikacijama za neko takmičenje nacionalnih selekcija.

VELIKE VESTI ZA GROBARE! Partizanov "kapitalac" DEBITUJE ZA REPREZENTACIJU!

Foto: Starsport

Zek Ledej i Kevin Panter

Košarkaš Partizana Zek Ledej, večeras će, ukoliko sve prođe po planu, prvi put istrčati na parket u dresu Azerbejdžana protiv Švajcarske u pretkvalifikacijama za Mundobasket 2027. godine. 

Tamošnji savez se već pohvalio da je krilni centar crno-belih postao predstavnik azerbejdžanske nacionalne selekcije, a učestvovao je i na pripremama ekipe za predstojeće susrete. 

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Zek Ledej

Ledejevo ime se nalazi na zvaničnom rosteru Azerbejdžana, a stoji da će nositi broj 11 za razliku od Partizana gde nosi broj dva.

Podsetimo da je još letos Ledej bio u glavnom gradu Azerbejdžana gde je dobio pasoš, a samo se čekao konačan poziv selektora Tamira Bahašijeva koji je sada i stigao za mečeve u februaru.

Podsetimo da je Ledej među osam reprezentativaca koji trenutno igraju u Partizanu. Za nacionalni tim Srbije igraju Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz. Mateuš Ponitka je otišao za Poljsku, Džejlin Smit za Hrvatsku, a Bruno Kaboklo je u Brazilu. Deluje da se čeka još samo Kevin Panter da odluči hoće li obući dres nekog nacionalnog tima, s obzirom da izgleda za nastup u srpskoj uniformi nema previše. Bosna i Hercegovina se pominjala kao realna opcija, ali dalje od spekulacija, ova priča nije dogurala. 

Po povratku sa reprezentativnih utakmica, Zek Ledej će se odmah priključiti crno-belima u pripremi veoma važnog meča, koji će odigrati pred prepunim tribinama Arene , protiv Efesa, 29. februara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading