ŽELJKO OBRADOVIĆ OBJASNIO KAKO JE DOBIO NADIMAK "ŽOC"! Evo koju LEGENDU Partizana je jedino KAZNIO u trenerskoj karijeri!

Autor:

Sport

20.02.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadimak je nastao u mladosti.

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBJASNIO KAKO JE DOBIO NADIMAK "ŽOC"! Evo koju LEGENDU Partizana je jedino KAZNIO u trenerskoj karijeri!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana izgubili su večiti derbi u finalu Kupa "Radivoja Koraća" i drugu godinu zaredom ostali bez trofeja u nacionalnom kupu.

Neuspeh u duelu sa Crvenom zvezdom došao je posle preokreta, jer su izabranici Željka Obradovića tokom prvog poluvremena imali i sedam poena prednosti, ali je u nastavku četa Janisa Sferopulosa okrenula situaciju u svoju korist i na kraju slavila.

Šef struke crno-belih osuo je "drvlje i kamenje" po sudijama, smatrajući da su nedorasli da dele pravdu u borbi za tako važan trofej, pa se njegovo ime od tada u poslednje vreme provlači na svakom drugom mestu.

Upravo njegov nadimak "Žoc" može se pročitati često, a znate li kako ga je legendarni košarkaški stručnjak stekao?

Naime, taj nadimak datira još iz njegovih mladih dana, a on zapravo predstavlja skraćenicu.

- To je stvarno nadimak iz najranijeg detinjstva. Mi smo u Čačku stvarno igrali košarku mnogo. Šutirali smo do iznemoglosti, a kada bi lopta ušla ’bez koske’ mi bismo vikali ’svaka cepa’. Kako je meni to išlo dobro jedan prijatelj mi je rekao da sam ja Žoc – Željko Obradović Cepač. Danas me tako zovu i u inostranstvu, volim taj nadimak – kazao je Obradović.

Takođe, u ovom intervjuu iz 2017. godine, oktriveno je i da je jedini igrač kog je Obradović kaznio tokom čitave trenerske karijere legenda Partizana Saša Đorđević.

Pomenute delove možete pogledati u priloženom klipu od 51:30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading