OTKRIVENO: Evo u kakvom je stanju legendarni Paspalj!

Autor: P. Z.

Sport

18.02.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve mnogo jasnije.

OTKRIVENO: Evo u kakvom je stanju legendarni Paspalj!

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj napustio je bolnicu dan nakon završetka Kupa Radivoja Koraća, piše "Telegraf".

Paspalj se oseća dobro i nastaviće proces oporavka u udobnosti svoga doma, nakon što mu je urađena ablacija, odnosno elektrokonverzija u kratkotrajnoj anesteziji. On je prethodno već imao pejsmejker, a prema rečima izvora, operacija kojoj se podvrgao nije klasična, već je specifična procedura za lečenje jakih aritmija.

Republika

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

Paspalj je tokom svoje karijere igrao za nekoliko renomiranih košarkaških klubova, među kojima su se izdvojili Partizan, Budućnost, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Aris iz Soluna, Pariz, Virtus i San Antonio Sparsi.

Pored uspešne klupske karijere, bio je neizostavan deo reprezentacije, te je osvojio Evropsko prvenstvo 1989, 1991. i 1995. godine, kao i Svetsko prvenstvo 1990. godine. Takođe, ima dva srebra sa nacionalnom selekcijom, osvojena 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

Republika

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

Nakon što je napustio bolnicu, Paspalj će se oporavljati u kućnim uslovima, uz podršku svoje porodice i prijatelja. Njegov povratak kući predstavlja veliku olakšicu za sve koji ga poznaju i poštuju, a za njega predstavlja prvi korak ka potpunom oporavku.

Paspaljev slučaj je podsetnik na važnost redovnih lekarskih pregleda i brige o zdravlju, čak i za vrhunske sportiste. Njegova hrabra borba i povratak nakon intervencije na srcu inspiracija je mnogima, dok njegova bogata košarkaška karijera ostaje značajan deo sportske istorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading