ŠOK U NIŠU: Obradović govorio o FINALU, pa pomenuo POVLAČENJE!

Autor:

Sport

17.02.2024

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener crno-belih nikad iskreniji.

ŠOK U NIŠU: Obradović govorio o FINALU, pa pomenuo POVLAČENJE!

Foto: twitter.com/KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su Vojvodinu rezultatom 80:67 u polufinalu Kupa "Radivoja Koraća", a trener crno-belih Željko Obradović bio je rapoložen nakon plasmana u finale.

Upozorio sam igrače pred utakmicu da igramo protiv veoma iskusne ekipe. Oni su nešto stariji od nas po proseku godina. Skrenuo sam im pažnju na to protiv igrača koji ima iskustvo igranja u ABA ligi. Iskoristio bih priliku da čestitam Vojvodini na svemu što su uradili u Kupu. Miloš Isakov-Kovačević radi izuzetan posao i čestitam mu na tome. Imaju jasne ideje kako žele da igraju i prikazali su dobar otpor. Uspeli smo da dobijemo sve četvrtine, konstatnost u igri je veoma važna. Kada se pogleda 2-5-3-3, to je taj rezultat. Možda je i prevelika razlika, ali čestitam igračima na odigranoj utakmici u plasmanu u finale.

O trenerskoj struci i povlačenju..

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

 

- Udruženje trenera u Srbiji već odavno funkcioniše. Kada je osnovano bio sam predsednik, i znam da edukacija svih trenera postoji. Sve se radi kako bi se mladim trenerima omogućilo da se usavršavaju. Ja nikome od mladih trenera nisam zabranio da gledaju trening, sve što je do mene sam uradio. Ostalo je do njihove želje. Kvalitetno rade, imaju dosta programa, a beogradska Klinika je poznata ne samo kod nas, već u celoj Evropi. U pravu ste, doći će jedan trenutak kada treba da se povučem. Imam jednog prijatelja koji će da mi šapne kada treba da se povučem.

Pohvalio je još jednom Vojvodinu

- Izuzetno iskusan tim igrača koji je već igrao AdmiralBet ABA ligu. Nema dileme da imaju kvalitet da se vrate i budu članovi ABA lige. To će da zavisi od njih i njihove ambicije, a mislim da je imaju. Niko nikada ništa nije napravio ako nema ambiciju. Poređenja su uvek dobra, ali treba imati u vidu jednu stvar. Ovo je utakmica dan za danom što nije lako igračima. Kup je takvo takmičenje gde je motivacija veoma važna i bitna. Onaj ko igra sa većom motivacijom ima veću šansu da pobedi. Kada uzmete, a nadam se da pratite rezultate po Evropi, vidite koliko ima iznenađenja. To je Kup i upravo zato je zanimljivo svima. Svakom ko učestvuje daju se šanse da ima najveću ambiciju, zašto da ne - zaključio je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading