ŠOK U FRANCUSKOJ: Asvel PORAŽEN u Kupu!

Autor:

Sport

16.02.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Virtusa u Italiji, još jedan evroligaš u Evropi ispao u Lup takmičenju.

ŠOK U FRANCUSKOJ: Asvel PORAŽEN u Kupu!

Foto: www.profimedia.rs

U  četvrtfinalnom duelu košarkaškog kupa, francuski tim Nanter ostvario je iznenađujuću pobedu nad favorizovanim ASVEL-om rezultatom 82:78.
 


Iako je tim iz Liona imao odličan start i prednost od +8 nakon prve četvrtine, Nanter se nije dao poraziti. Umesto da dozvole protivniku da poveća prednost, usledilo je izjednačenje i preokret u njihovu korist.

Fal-Faje, nerešiva zagonetka

Senegalac Fal-Faje se istakao kao ključni igrač Nantera, ubacivši 24 poena i stvarajući probleme protivničkom timu. Njegova izvanredna igra doprinela je ostvarenju velike pobede.

Individulani učinak

Pored Fal-Fajea, u pobedničkom timu istakli su se Bibins sa 17 poena i Rodrigez sa 14. Sa druge strane, u timu ASVEL-a, Lovernj je bio najefikasniji sa 14 poena, dok su De Kolo i Luvavu-Kabro dodali 13, odnosno 11 poena.

Ova pobeda Nantera predstavlja nastavak iznenađenja u košarkaškim kupovima širom Evrope i donosi uzbuđenje i neizvesnost pred naredne mečeve.

 

Košmarna sezona

Što se Asvela tiče, nastavlja se njihova košmarna sezona, pošto zauzimaju poslednje mesto u Evroligi sa skorom 5-21. Tim iz Vilerbana je promenio čak tri trenera ove sezone, a čini se da klub nema jasnu viziju.

Ostaje žal jer im jedan od trijumfa bio protiv Crvene zvezde, što za crveno-bele može biti ključno u borbi za plej-in elitnog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading