PARTIZAN JE IPAK ZA KLASU BOLJI! Hercegovac "položio oružje", ALI SE NIJE OBRUKAO!

Autor:

Sport

15.02.2024

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su u polufinalu.

PARTIZAN JE IPAK ZA KLASU BOLJI! Hercegovac "položio oružje", ALI SE NIJE OBRUKAO!

Foto: printscreen/x.com

Košarkaši Partizana savladali su Hercegovac iz Gajdobre u okviru poslednjeg četvrtfinalnog okršaja na Kupu "Radivoja Koraća" rezultatom 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19)

Partizan je predvodio sjajni Tristan vukčević sa 15 poena,  a pomogao mu je Balša Koprivica sa 13. 

U ekipi Hercegovca, istakli su se Marić i Dimić sa po 14 poena kraj svojih imena. 

Republika

Foto: printscreen/x.com

Aleksa Avramović

 

U prvoj četvrtini je viđena velika borba. Bilo je malo poena na obe strane, a Hercegovac je pružio izvanredan otpor. U tim trenucima je Partizan vukao Trifunović dobrim šutom sa distance, a Koprivica je imao nekoliko izvanrednih rami. 

U drugom kvartalu su crno-beli počeli da "daju gas". Koprivica je dominirao na obe strane, ali je nekoliko dobrih prodora Gaćeše i Dimića sprečilo Partizan da napravi nedostižnu prednos. Da nije bilo neverovatne trojke Doužera uz zvuk sirene u smiraj poluvremena, Hercegovac bi na pauzu otišao sa veoma respektabilnih -5. 

 

 

Ipak, Željko Obradović je izgleda održao jedan vraški snažan govor u svlačionici, te je Partizan u šestoj brzini uleteo u treću četvrtinu. Nizali su se poeni, a odbrana Gajdobre je poožila svoje oružje. Kaminski je ukazao kolegama iz Hercegovca šta je iskustvo u NBA ligi, ubacivši 11 poena za nekoliko minuta na terenu. 

 

 

Ostatak je bio odrađivanje posla. Nije Partizan doliko dobro završio utakmicu, koliko su momci iz Gajdobre ostali bez snage. Videlo se da im nedostaje fizičke spreme i umeće kako bi se ravnopravno suprotstavili evroligašu. Ipak, nateravši crno-bele da se prezonoje, ukazali su da bi mogli biti ozbiljan faktor u srpskoj košarci u godinama što dolaze. 

Partizanu predstoji polufinalni okršaj sa Vojvodinom, koja je svom četvrtfinalnom meču porazila Megu, iznenadivši sve ljubitelje košarke. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Četvrta četvrtina: 

10. minut - Anđušić promašuje šut sa distance, ali ga Koprivica popravlja novim kucanjem. Hercegovacc ne koristi poslednju priliku za napad, a Anđušić okončava meč trojkom. 

9. minut - Koprivica promašuje iz tepke pozicije, a Panter pravi blokadu i omgućuje Aleksi da lako poentira na drugoj strani. 

8. minut -  Nižu se poeni na obe strane, obe ekipe sada samo dovršavaju utakmicu. vukčević pravi svoj peti faul izlazi iz igre.  

7. minut - Partizanov šut je ozbiljno proradio, sada Aleksa pogađa sa distance. Hercegovac je evidentno ostao bez snage. Novi napad za Partizan se završava izgubljenom loptom, a tranziciju koristi Stojanović. 

6. minut - Tristan Vukčević unovčava dobro dodavanje Pantera trojkom. 

5. minut - Koprivica ne koristi lob pas, a Dimić to kažnjava trojkom. 

4. minut - Panter pravi faul u napadu, ali Gaćeša ne uspeva da novu priliku pretvori u poene. Avramović pogađa trojku uz zvuk sirene. 

3. minut - Vukčević pogađa otvorenu trojku i ostavlja Gajdobru na -16. Ponovo Partizan dolazi do lopte, a Koprivica to koristi zakucavanjem.  

2. minut - Dimić pravi svoj četvrti faul, a kapiten crno-belih, Kevin Panter promašuje oba slobodna bacanja. Prinuđen je potom da iseče kontru faulom Partizanov naturalizovani Amerikanac. Dimić uspeva sam sebi da iskreira poene, a na drugoj strani ponovo Panter ide na penale. Ovaj put je bio polovičan. Hercegovac ne uspeva da poveže igrače u napadu i gubi ponovo loptu. 

1. minut - Vukčević krade loptu i zakucava. Potom Radovanović pogađa sa niskog posta preko tristana. 

Treća četvrtina: 

10. minut - Dimić pogađa na korak od trojke. Poslednji napad Partizana Aleksa ne uspeva da pretvori u poene. 

9. minut - Marić uspeva da pogodi sa poludistance. Na drugoj strani, Panter promašuje za tri. Vukčević pravi svoj četvrti faul, a Radovanović je siguran sa penala. Potom Vukčević monstruozno zakucava. 

8. minut - Aleksa pogađa trojku, a Grušanović "er-boluje" svoj pokušaj sa distance na drugoj strani. Kaminski ide na liniju za slobodna bacanja posle Marićevog četvrtog faula. Bio je stoprocentan.  Panter pogađa trojku za +20. 

7. minut - Vukčević mora da pravi faul kako bi sprečio kontru. Gaćeša promašuje, a Vukčević to koristi i postiže svoje prve poene na meču. Marić je fauliran na drugom kraju parketa i ide na liniju za slobodna bacanja. Ostao je polovičan. 

6.minut - Kaminski uspeva da poentira, a Komnenić mora da traži tajm-aut. Frenk uspeva da izblokira Gaćešu. Sa osam sekundi za napad, Todorić pogađa vrhunsku trojku. Sa druge strane, Vukčeviću izbijaju loptu u aut. Poslednje tri sekunde za napad Partizan nije uspeo da iskoristi. 

5. minut - Hercegovac poentira preko Gaćeše. Potom Kaminski ide na liniju za slobodna bacanja. Gajdobrani su u problemu sa faulovima - Marić i Brekić imaju po tri. Amerikanac je oba puta bio siguran. 

4. minut - Brekić gubi loptu gaženjem aut linije pri prodoru. Zatim Naneli promašuje fejd-avej, ali ga Kaminski ispravlja. Brekić na drugom kraju parketa završava na drugi obruč. 

3. minut - Nesportski faul Ognjena Jaramaza, što Brekić pretvara u poene. Potom je Gaćeši sviran faul u napadu, posle ukradene lopte. Na drugoj strani, Kaminski uspeva da pogodi iz druge na lob pas Nanelija. 

2. minut - Naneli polaže loptu u koš, a onda Brekić uzvraća trojkom. Jaramaz uspeva da poentira na ulazu u svom stilu. 

1. minut - Kaminski je fauuliran na prodoru, a onda Naneli promašuje za tri. Na drugoj strani Brekića sprečava da poentira Zek Ledej. Zarić je prinuđen da kontru iseče faulom. 

POLUVREME

Druga četvrtina

10. minut - Kaminski ide na liniju za slobodna bacanja. Bio je polovičan. U igru se vraaća raspoloženi Trifunović. Hercegovac poentira uz dva ofanzivna skoka zaredom. Poslednji napad Doužer pretvara u poene step-bek trojkom. 

9. minut - Partizan je van bonusa, što Hercegovac koristi tako što preko Dimića tera Koprivicu na faul. Košarkaš Gajdobre je bio polovičan sa penala. Doužer poentira na drugoj strani zakucavanjem. Naneli seče novi napad Hercegovca faulom, ovo mu je drugi. Todorić je bio poovičan, ali su uhvatili ofanzivni skok i pretvorili ga u poene. 

8. minut - Ponovo blokada Balše Koprivice, a na drugoj strani Ledej poentira uz faul. Posle iskorišćenog dodatnog slobodnog bacanja, Hercegovac ne uspeva da poentira preko Kumovićevog šuta za tri. 

7. minut - Ledej posle faula pogađa oba slobodna bacanja. Grušanović promašuje šut za tri poena. Partizan se polako odvaja. Anđušić promašuje iz kornera na drugoj strani. 

6. minut - Dimić poentira u u prodoru, a na drugoj strani uzvraća Koprivica. Hercegovac je dobio loptu posle promene odluke preko čelindža. Koprivica zaustavlja napad još jednom blokadom. 

5. minut - Koprivica ponovo zakucava na lob pas Ađušića. Anđušić pravi faul posle tajm-auta Komnenića. Dosuđen je i nesportski faul Naneliju. Grušanović je ostao polovičan sa penala. Hercegovac prpopušta priliku da ponovo povede, a onda je Doužer fauliran na prodoru. Naneli promašuje za tri, ali je Ledej prikucava loptu. 

4. minut - Partizan ponovo gubi loptu, i ponovo dolazi do mrtve lopte. Ovaj put ona ide Hercegovcu. Dangubić gubi loptu, a Tejić je prinuđen da zaustavi kontru faulom. 

3. minut -Koprivica izlazi na penale, ali ostaje polovičan. Nova blokada Koprivice, na drugoj strani Naneli je fauliran. Balša zakucava na lob pas PiDžej Doužera. 

2. minut - Ledej promašuje svoj karakteristični šut, a onda dolazi do mrtve lopte koja ostaje u posedu Partizana. Ledej pogađa iz desnog kornera. Gaćeša uspeva iz reketa da položi

1. minut - Grušanović pogađa u prvom napadu Hercegovca. Partizan gubi loptu, a Gaćeša pogađa za tri. Željko traži tajm-aut. 

Prva četvrtina:

10. minut - Ledej promašuje šut za tri, a Marić na drugoj strani koristi svoj - drži se Gajdobra. Avramović se tajiđe okušava sa distancce, ali ne uspeva da poentira. U poslednjem napad Todorić baca "Erbol" za Gajdobru. 

9. minut - Trifunović uzvraća sa trojkom, na šut sa poludistance Todorića. Potom je fauliran Ledej od strane Dmića. Amerikanac je bio ona puta precizan sa penala. 

8. minut - Gajdobra u brzoj tranziciji uspeva da poentira preko Radovanovića uz faul. Radovanović pogađa sa penala. Partizan ne uspeva da poentira preko Ledej, a na dugom delu parketa promašuje Marić. 

7. minut - Trifunović konačno pogađa za tri poena iz ugla, na drugoj strani Avramović krade loptu tako da je Dimić prinuđen da pravi faul ponovo. 

6. minut - Dosta propuštenih napada od obe ekipe sa puno izgubljenih lopti. 

 

 

5. minut - Fantastična rampa Vukčevića, a onda todorić faulom sprečava brzu tranziciju Partizana. Jaramaz promašuje za tri, a na drugoj stani Brekić ne uspeva da pogodi preko ruke. Trifunović uspeva u brzom napadu da pogodi sa distance, ali je gazio liniju tako da je šut bio za dva poena. 

4. minut - Koprivica pravi faul nad Todorićem, a onda Gaćeša promašuje sa distance. Pantera faulira Zarić na drugoj strani. Panter promašuje sa poludistance. 

3. minut - Jaramaz pravi faul nad Gaćešom. Potom Brekić poentira u prodoru. Odmah zatim Todorić pogađa trojku posle prosutog napada crno-belih. Jaramaz uspeva da poentira na drugoj strani. 

2. minut - Trifunović promašuje trojku koju ne pogađa, ali Koprivica je prikucava nazad. 

1. minut - Partizan ima prvi napad. 

Postave:
Partizan - Jaramaz, Koprivica, Vukčević, Trifunović, Panter
Hercegovac - Todorić, Gaćeša, Zarić, Brekić, Kumović

Uvod:

Košakaši Partizana odigraće poslednji četvrtfinalni okršaj Kupa "Radivoja Koraća" u Nišu protiv Hercegovca iz Gajdobre od 20.00 časova. 

Iako su momci iz Vojvodine verovatno najlepša priča ovogodišnjeg izdanja turnira na "Čairu", sve osim ubedljive pobede crno-belih bilo bi ogromno iznenađenje. Ipak, kup je mesto na kome se dešavaju čuda, a jednom takvom se Hercegovac nada.

 

 

Pred susret je za medije govorio trener Partizana, Željko Obradović.

Foto: Starsport

Željko Obradović

Željko Obradović

- Najvažnija stvar je uvek da poštujemo sami sebe i protivnika. U ovom slučaju to je ekipa Hercegovca. Znamo da je Kup veoma specifično takmičenje i da su se ne malo puta dešavala raznorazna iznenađenja. Želimo da izgramo ozbiljno i imamo najveću moguću ambiciju na Kupu ove godine. Prvi fokus je na Hercegovcu, koji je osvojio trofej u drugom stepenu Kupa KSS pobedom protiv Čačka 94 i plasirali se na završni turnir. Očekujem veliku podršku navijača, uvek smo u Nišu dočekani na sjajan način. Prethodne dve godine nismo uspeli da donesemo taj trofej, ove godine ćemo se potruditi da obogatimo tribinu Partizanovu i donesemo Žućkovu levicu. 

Takođese oglasio i trener kluba iz Gajdobre, Aleksandar Komnenić

Aleksandar Komnenić

- Iskreno, moja želja i svih u klubu je bila da to budu evroligaši. Plasmanom na Kup dolazimo u situaciju da se merimo sa ljudima koje gledamo na televiziji. Na sve to dolazi Partizan, koji je jedna od najboljih evropskih ekipa, sa jednim od najboljih igrača Evrope Kevinom Panterom i najtrofejnijim trenerom u istoriji Evrolige. Ovo je samo šlag na tortu i možemo da uživamo. 

Meč Partizana i Gajdobre biće na programu Arena Sport Premium 2. 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading