AU, KAKAV BI OVO SKANDAL BIO! Evroligaš OPTUŽUJE najvećeg RIVALA i traži da mu se ODUZMU TITULE!

Autor:

Sport

15.02.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal trese Španiju.

AU, KAKAV BI OVO SKANDAL BIO! Evroligaš OPTUŽUJE najvećeg RIVALA i traži da mu se ODUZMU TITULE!

Foto: Euroleague

Pasošna afera potresa košarkaški svet: Barselona i Real u novom sukobu

Na pomolu je novi sukob između dva najveća košarkaška kluba u Španiji - Barselone i Reala. Ovog puta, uzrok je navodna falsifikacija pasoša Markusa Slotera, tadašnjeg igrača Real Madrida, iz 2015. godine. Katalonski klub traži da se Realu oduzmu titule šampiona Endesa lige i Kupa kralja za tu godinu, ukoliko sud potvrdi da je Sloter koristio lažna dokumenta kako bi igrao kao domaći igrač.

Falsifikovanje pasoša i sumnjive veze

Republika

Foto: Eurohoops

Markus Sloter

Sloter se tereti da je na nedozvoljen način došao do pasoša Ekvatorijalne Gvineje nekoliko dana pre početka Kupa kralja 2015. godine, kako bi mogao da igra na tom takmičenju kao domaći igrač. Zanimljivo je da je Gvineja nekada nosila naziv Španska Gvineja i sada ima status španske provincije. Uz to, navodi se da je Sloter platio 35.000 evra Ričardu Nguemu, nekada mladom igraču Reala, kako bi uspostavio kontakt sa vladom Ekvatorijalne Gvineje. Međutim, kako se navodi, posao nije bio dobro obavljen, jer postoje nedostaci u pasošu, a i podaci Amerikanca su bili netačni.


Reakcija Barselone i ćutanje Reala

I dok Real još uvek nije zvanično komentarisao ovaj slučaj, advokat Barselone, Đordi Pina, izjavio je: "Tražićemo da se Realu oduzmu titule". Očigledno je da ovaj sukob donosi veliku napetost i rivalstvo između dva španska giganta.

Sudski proces u Madridu

Slučaj je trenutno otvoren u sudu u Madridu, a odluka suda bi mogla da ima dalekosežne posledice po oba kluba, kao i ceo španski košarkaški svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading