ŽIVIMO ZA FINALE PRED DELIJAMA I GROBARIMA: Bivši asovi Crvene zvezde i Partizana bez dileme pred Kup Radivoja Koraća

Autor:

Sport

14.02.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Simonović i Đorđe Gagić uvereni da njihov bivši klub osvaja Žućkovu levicu.

ŽIVIMO ZA FINALE PRED DELIJAMA I GROBARIMA: Bivši asovi Crvene zvezde i Partizana bez dileme pred Kup Radivoja Koraća

Foto: Starsport

Počinje trka za Žućkovu levicu. Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se i ove godine u niškom Čairu, a od danas do subote osam klubova boriće se za trofej koji je protekle tri godine stajao u vitrinama na Malom Kalemegdanu. Čast da otvore nadmetanje danas (17.00) imaće gradski rivali Borac i Čačak 94, dok će od 20 sati snage odmeriti dva tima koja su podizala Žućka - Crvena zvezda i FMP. Sutra će na teren Čaira Mega, koja je slavila 2016, i Vojvodina (17.00), dok od 20 časova igraju Partizan i Hercegovac.

Prema prognozama bukmejkera, izabranici Željka Obradovića su tek malo veći favoriti za osvajanje trofeja (kvota 1,90) u odnosu na četu Janisa Sferopulosa (2,00), a slede Mega (17,00) i Borac (20,00). Ovakva očekivanja od turnira imaju i sagovornici Srpskog telegrafa i nekadašnji asovi večitih rivala koji su imali prilike da drže Žućkovu levicu Đorđe Gagić i Marko Simonović. Obojica upozoravaju da nijedna pobeda ne sme da se upiše pre izlaska na teren, već tek posle utakmice, kada to bude stajalo i na semaforu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Marko Simonović


- Želim dobru košarku. Realno je očekivati finale između Crvene zvezde i Partizana, a ja se nadam konačnoj pobedi mog bivšeg kluba Zvezde. Sve utakmice će sigurno biti dobre, s dosta dobre košarke. Ne sme biti opuštanja ni potcenjivanja nijedne ekipe. Mega je u prošlosti dokazala da može da iznenadi. I FMP ima dobar tim, ali ide odmah na Zvezdu. I Borac je kvalitetan sastav - rekao je Simonović.

On se osvrnuo na činjenicu da će finale između Zvezde i Partizana, ako do njega dođe u subotu, biti verovatno prvi ovosezonski večiti derbi pred navijačima oba tima. To nije bio slučaj u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi, pa zato očekuje pravu košarkašku predstavu i poziva i delije i grobare da navijaju sportski.

- Svi mi živimo za derbije pred navijačima oba tima. To, nažalost, nismo imali u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi, ali sada će biti prilika da imamo pravi košarkaški ambijent. Na navijačima je da se dokažu, ali i da pokažu da je moguće sve da ostane u sportskim okvirima - jasan je Simonović.

Slično rezonuje i nekadašnji centar Partizana, uz najveću razliku što on priziva trijumf crno-belih. I Gagić je pozvao navijače da sve dane navijaju sportski, pogotovo u velikom derbi finalu ako do njega dođe.

Republika

Foto: Laško

Đorđe Gagić


- Neke ekipe su iznenadile što su uopšte stigle do završnog turnira kupa, ali sve su zasluženo tu i to je dobro za košarku. Naravno, očekujem da Partizan na kraju osvoji Žućka. Neće biti lako i ne sme biti opuštanja ni za jednu ekipu. Igra se na jednu utakmicu, sve je moguće. Niko nikog ne sme da potceni. Partizan jeste blagi favorit, ali Zvezda ima odličan tim i već je dokazala mnogo toga ove sezone - jasan je Gagić, koji priželjkuje pravu košarkašku atmosferu:

- Igrao sam onaj kup 2013. u Kragujevcu, kad su bili incidenti. To nikome ne treba. Zato pozivam navijače svih timova da navijaju sportski, da se oni bave navijanjem, a košarkaši samo košarkom. To su preduslovi da fantastična slika opet ode u svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading