GOLDEN STEJT SE OGLASIO: Evo KAKO je odlazak Stiva Kera na sahranu Dejana Milojevića UTICAO na ekipu!

Autor:

Sport

12.02.2024

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ratnici" oslabljeni u narednim utakmicama.

GOLDEN STEJT SE OGLASIO: Evo KAKO je odlazak Stiva Kera na sahranu Dejana Milojevića UTICAO na ekipu!

Foto: Tanjug/AP/Starsport/Ilustracija

Dejan Milojević i Stiv Ker

Legendarni srpski košarkaš, a potom i trener, Dejan Milojević, iznenada je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju, a sahranjen je danas u Beogradu.

Na Novom Bežanijskom groblju okupio se ogroman broj ljudi, a među njima i glavni trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker, kome je Miloje bio pomoćnik.

Malo ko je očekivao da će on doći na sahranu, s obzirom na to da je sezona u NBA ligi u punom jeku.

Međutim, Ker i delegacija Voriorsa pokazali su da im je Dejan Milojević bio bitniji od svake pobede i same košarke, te su preleteli dalek put da mu odaju poslednju počast.

Ovim povodom se oglasio i klub iz San Franciska.

 

- Keni Etkinson biće u ulozi glavnog trenera na večerašnjem meču protiv Jute umesto Stiva Kera koji je prisustvovao sahrani Dejana Milojevića u Srbiji, zajedno sa ostalim članovima organizacije - stoji u objavi Golden Stejta.

 

Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević preminula je u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojio šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

 BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading