ŽURKA U NAJAVI! SFEROPULOS: U kafanu idem u junu da zalijem trofeje uz Bregine pesme!

Autor: V. Z.

Sport

08.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Crvene zvezde pričao je za naš portal još i o porodici, Beogradu, tekućoj sezoni, ali i kako je uz Srbe zavoleo košarku.

ŽURKA U NAJAVI! SFEROPULOS: U kafanu idem u junu da zalijem trofeje uz Bregine pesme!

Foto: Vladimir Lukić

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos u opširnom intervjuu za naš portal dotakao se brojnih tema.

Grčki stručnjak je najavio feštu za mesec jun kada se sezona u klubu bude okončala, a govorio je i o tome kako se snašao u Beogradu, tekućoj sezoni, odnosno kako je uz Srbe zavoleo košarku kao klinac.

- Supruga je ovde, sinovi su ostali da studiraju. Nažalost, nemamo puno vremena za izlazak. Radimo, putujemo i slobodnog vremena je malo. Kada imamo priliku obilazimo neke delove grada, koji je inače prelep. Ali potrebno je puno vremena da se sve obiđe. Sve se svodi na trenige, kuću i putovanja. Reka mu daje posebnu draž. Posetio sam Hram Svetog Save nekoliko puta. Inače, Sava je ime mog oca i sina. Sava nije preterano popularno ime u Grčkoj, ali se daje deci. Lepo je živeti u Beogradu, ima sve što je potrebno - kaže Sferopulos i dodaje:

- Volim srpsku muziku. Svi znaju za Gorana Bregovića i njegovu muziku. Nijednom nisam izašao na neku proslavu ovde, nemam vremema, žao mi je. Kada se sve završi i postignemo neke uspehe, tamo u junu mesecu, onda ću izaći da sve to lepo proslavim.

Kako ste zadovoljni urađenim za ovo kratko vreme, odnosno šta očekujete do kraja sezone?

- Veoma teška sezona. Teška zato što pre svega nije lako doći usred sezone. To je rapidno promenilo stvari. S druge strane, imali smo puno problema sa povredama. Od kada sam došao, ne sećam se da li smo jedino radili na treningu u kompletnom sastavu. Probali smo da udarimo neke korekcije u rosteru. I dalje dovodimo igrače. Poslednji u nizu je Tompkins. Dajemo sve od sebe da napravimo uspeh na kraju sezone. Imamo sada važne utakmice pred nama, od Evrolige, preko Kupa Koraća do AdmiralBet ABA lige. A na kraju je tu i domaća liga. Za mene je najvažnije da tim bude zdrav, da nas zaobiđu povrede, koje nam nisu dozvolile da imamo kontinuitet u našoj igri. 

Ko je za Vas najbolji srpski košarkaš u istoriji?

- Vrlo teško pitanje. Sećam se, to jest ispričaću vam priču, kada sam bio mali. Kupili smo prvi televizor, a ja sam imao pet ili šest godina, crno-beli TV, početkom sedamdesetih godina. U Grčkoj se program emitovao samo tri sata, od šest do devet, a u Solunu, odakle sam ja, imali smo jedan kanal koji je emitovao program iz bivše Jugoslavije. Sećam se da sam svake nedelje popodne na njemu gledao dešavanja iz vaše košarkaške lige. Dakle, moja prva sećanja na košarku bila su iz Srbije i Jugoslavije. Gledao sam sve važne utakmice i top igrače, pa ne bih mogao da se odlučim za jednog. Vi ste košarkaška zemlja sa mnogo velikih igrača u Evropi. Tada je bilo teško igrati u NBA, ali ne zato što ne zaslužuju. Sada imate dosta košarkaša u SAD i zaista je teško da odaberem. Ako bih rekao jednog, dvojicu ili trojicu, ne bi bilo fer prema ostalima da ih ne pomenem. Zaista ih ima mnogo, mnogo dobrih. Mogao bih 50 njih da nabrojim, čitavu planinu. Srbija je košarkaška zemlje i veoma sam ponosan što sam trener ovde. Imao sam samo sedam godina kada sam gledao srpsku košarku, a sada sam zaposlen ovde. Jedinstven osećaj - zaključio je Sferopulos.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading