POVRATAK KUĆI! Bivši igrač Zvezde ponovo u AdmiralBet ABA ligi!

Autor:

Sport

07.02.2024

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završio epizodu u Francuskoj.

POVRATAK KUĆI! Bivši igrač Zvezde ponovo u AdmiralBet ABA ligi!

Foto: Starsport

Alen Omić i Nikola Kalinić

Slovenački košarkaš Alen Omić po drugi put će obući dres Cedevita Olimpije sa kojom je dva puta bio šampion države. On će se tako vratiti u ekipu iz Ljubljane iz francuske ekipe Metropolitan gde je igrao posle odlaska iz kineskog tima Guangžu Rajnos.

U bogatoj karijeri je nosio dres između ostalih i Crvene zvezde, sa kojom je osvojio titulu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sigurno da će slovenački centar biti od velike pomoći ekipi Cedevita Olimpije u borbi za titulu u AdmiralBet ABA ligi i domaćem šampionatu, dok je ekipa iz Ljubljane u Evrokupu doživela potpuni debakl, jer je posle 17 odigranih kola upisala svega jednu pobedu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Inače, u ovoj sezoni regionalnog takmičenja, "Zmajevi" su uspeli da pobede u "Stožicama" oba večita rivala, Crvenu zvezdu i Partizan.

Naime, 20. novembra prošle godine u prvom delu sezone AdmiralBet ABA lige, Cedevita Olimpija je slavila nad braniocem titule rezultatom 95:91, na krilima još jednog bivšeg zvezdaša Jake Blažiča koji je dao 25 poena crno-belima. U tom meču, kod izabranika Željka Obradovića istakao se Frenk Kaminski s 20 poena. 

Na Badnji dan, po pravoslavnom kalendaru, slovenački tim je šokirao i Zvezdu, nanevši srpskom prvaku tada drugi poraz u sezoni (96:86), uz 23 poena Karla Matkovića. Kod crveno-belih blistali su Nedović i Jago sa po 24 poena, ali nedovoljna da se izbegne neuspeh.

Podsetimo, u prošloj rundi regionalnog takmičenja, izabranici Janisa Sferopulosa su se obrukali na gostovanju Budućnosti u Podgorici i pretrpeli treći poraz u sezoni (62:84).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading