NE DOMINIRA SAMO JOKIĆ: Bogdanović NAJBOLJI u NBA ligi!

Autor:

Sport

06.02.2024

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji je sa klupe.

NE DOMINIRA SAMO JOKIĆ: Bogdanović NAJBOLJI u NBA ligi!

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

U senci svemoćnog Nikole Jokića često ostanu partije ostalih srpskih NBA košarkaša koje su i te kako vredne pomena. Bogdan Bogdanović igra odličnu sezonu u Atlanta Hoksima gde beleži prosečno čak 17,1 poen uz 3,1 skok i 2,7 asistencije. Ipak, uprkos fenomenalnim partijama Bogdana, Atlanta je trenutno deseta u istočnoj konferenciji.

Međutim, ono u čemu srpski reprezentativac potpuno dominira ove sezone, jesu poeni sa klupe.

Bogdan je po tom parametru najbolji u NBA ligi ove sezone, jer ih je upisao čak 710! To znači da je bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea "tihi ubica" kada uđe u meč iz drugog plana.

Podsetimo, košarkaši Atlanta Hoksa su u noći između ponedeljka i utorka poraženi na svom parketu od Los Anđeles Klipersa rezultatom 149:144.

U utakmici u kojoj je bez produžetka ukupno palo 193 poena, kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović na terenu je proveo 26 minuta. Za to vreme, Bogi je upisao 16 poena (4/8 za tri, 2/4 za dva), šest asistencija, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Ipak, bez obzira na takav učinak, Bogdan je bio tek šesti najefikasniji igrač Atlante. Diandre Hanter bio je najraspoloženiji u poraženom sastavu sa 27 koševa, Tre Jang je dodao 25, Dežonte Marej 21, a Sadik Bej i Onjeka Okongvu su imali po 18.

Sudeći po svemu ovom, najbolja taktika Kvinu Snajderu bila bi da čuva Bogija "za kasnije", umesto da igra od početka meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading