KAKVA IZJAVA TRENERA BUDUĆNOSTI POSLE POBEDE: Zvezdin umor NIJE NAŠ PROBLEM!

Autor:

Sport

05.02.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma zanimljiva izjava posle meča.

KAKVA IZJAVA TRENERA BUDUĆNOSTI POSLE POBEDE: Zvezdin umor NIJE NAŠ PROBLEM!

Foto: Starsport

Košarkaši Budućnosti pobedili su Crvenu zvezdu u Morači rezultatom 84:62 (22:18, 24:18, 13:15, 25:11) u 19. kolu AdmiralBet ABA lige. Bio je to drugi poraz na gostovanjima za izabranike Janisa Sferopulosa, koji su prethodno poraženi u Stožicama od Cedevita Olimpije, a treći ukupno od početka sezone.

Nakon susreta oglasio se i trener domaćih Andrej Žakelj. 

- Čestitam momcima, bio je to taj pristup koji ja želim, da se bore i mislim da generalno prvo poluvreme nismo imali neki šuterski dan ili poluvreme, ali smo igrali korektnu odbranu. Mislim da svi ovi detalji koje smo spremali, sve je uspelo, vidi se po nekim poenima protivničkih igrača i na kraju se vidi u pobedu. Još jednom mislim da je ovo velika pobeda za ove momke da mogu kad igraju kao tim, ali to je... Moramo da zaboravimo, imamo za dva dana utakmicu i profesionalci smo, moramo da se smirimo i pripremimo za sredu - rekao je Žakelj i dodao sledeće:

Foto: Starsport

Andrej Žakelj

- Dobro, neke stvari koje smo dogovorili, baš smo fokusirani bili i radili to kako treba, jedna od bitnih stvari je skok, danas smo suvereno dobili skoku, bar što se tiče našeg reket, to je jedan element koji je bitan u košarci, možda je Zvezda bila malo umorna, to nije naš problem, naše je da iskoristimo.

Dotakao se za kraj i činjenice da je Zvezda evroligaški tim, sa većim budžetom i ozbiljnijm protivnicima.

- Kao što sam rekao, fokusiran sam na sledeću utakmicu, ne interesuje me kakva će biti sutra rezultat u Poljskoj, želim da imamo pravi pristup, ako nam ostane samo ABA liga, u ABA ligi smo, probali smo što više, to je cilj, da smo što viši na tabeli, ali to treba utakmicu po utakmicu, psihološki, rekao sam momcima da moraju da veruju u to što rade, da pokazuju napredak, da pokazuju da mogu da igraju protiv ovakvih timova koji su iz Evrolige sa većim budžetima, ali, uvek je neki motiv više protiv takvih timova. To je sve normalno i ja ne želim da radim neku euforiju od pobede, super je, moramo da proslavimo kratko, ali sutra je novi dan- dovršio je Andrej. 

Posle poraza klub sa Malog Kalemegdana ostaće prvi na tabeli AdmiralBet ABA lige. Ovo će im biti tek treći poraz. Njihov večerašnji protivnik je trenutno drugoplasiran, a na kratko će preskočiti Partizan, dok crno-beli ne završe svoj susret protiv Splita koji je počeo u 19.00 časova. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading