DELIJE POLUDELE OD BESA: Damir Javor SUDI Zvezdi protiv Budućnosti!

Autor:

Sport

04.02.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan izbor sudijske komisije.

DELIJE POLUDELE OD BESA: Damir Javor SUDI Zvezdi protiv Budućnosti!

Foto: Starsport

Damir Javor

Slovenački arbitar, Damir Javor određen je od strane AdmiralBet ABA lige za glavnog sudiju na meču između Budućnosti i Crvene zvezde u Podgorici u okviru 19. kola regionalnog takmičenja.

Uz Javora će pravdu na deliti Sašo Petek i Bojan Kruljac.

Dobro je poznato da čelnici Crvene zvezde imaju "problem" sa Damirom Javorom koji je više puta u prethodnih nekoliko godina oštetio klub sa Malog Kalemegdana.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović nedavno je govorio upravo o ovom arbitru.

ISTORIJA LOŠIH ODLUKA

Javor i Crvena Zvezda imali su ozbiljan konflikt 2017. godine, pošto je klub sa Malog Kalemegdana poražen od podgoričke Budućnosti, zbog skandaloznih odluka slovenačkog sudije.

Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Pitanje je šta će sutra biti. Nijednu izjavu do ove nisam dao. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda. O Javoru, drvetu znamenitom, bolje i da ne pričam. Suđenje je bilo skandalozno, ovo je otimačina, krađa... Ovog petka sam prvi put video svašta, još je samo ostalo da sudija da za protivničku ekipu koš. Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitam se kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo - pričao je tada predsednik Zvezde Nebojša Čović.

Republika

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

 

Samo godinu dana kasnije, u sezoni 2018/2019. usledili su novi dueli crveno-belih i Podgoričana u plej-ofu, kada su do "izražaja" došli huliganski istupi navijača iz oba tabora.

Javor je sudio u drugoj i u četvrtoj utakmici serije, odlučenoj u majstorici pobedom srpskog kluba. Damir je pred zvezdašima, čak i na terenu, bio prinuđen da šeta sa obezbeđenjem do početka utakmice, kao i kada je izlazio iz dvorane. Imao je pratnju trojice čuvara iz predostrožnosti, budući da je navukao gnev celog Pionira.

Ostaje misterija zašto je regionalno takmičenje delegiralo upravo Javora za novi duel Budućnosti i Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading