POSLE REKORDA KARIJERE U NBA! Micić OTKRIO koga najviše mora da SLUŠA! (VIDEO)

Autor:

Sport

01.02.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac pružio sjajnu partiju u pobedi nad Denverom.

POSLE REKORDA KARIJERE U NBA! Micić OTKRIO koga najviše mora da SLUŠA! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Iako Vasilije Micić ne uživa veliko poverenje trenera Oklahome, koji mu retko pruža priliku na terenu, srpski reprezentativac je blistao u pobedi nad aktuelnim šampionom iz Kolorada (105:100), uz fantastične brojke.

Nekadašnji igrač Efesa je posle trijumfa nad Nagetsima tokom konferencije za medijegovorio i o svojoj ulozi u timu koji se nalazi na vrhu tabele Zapadne konferencije i ima visoke ambicije u predstojećem plej-ofu.

Podsetimo, Vasa je na teren kročio u 16. minutu i ubacio 12 poena (rekord dosadašnje NBA karijere), šutirajući iz igre 4/8, iz 3/5 sa linije za slobodna bacanja. Imao je 30-godišnji Kraljevčanin po dva skoka i ukradene lopte, uz pet asistencija.

- Razumem koja je moja uloga, shvatam sa kim igram na spoljnim pozicijama. Nisam znao šta će se sve događati u vezi sa mojom rolom tokom sezone, ali svakog dana kao profesionalac morate da budete spremni. Morate da radite na sitnim detaljima – i fizički i mentalno. Kada dobijete priliku, onda radite ono što je najbolje za tim. Igranje sa loptom u rukama je nešto što je bilo veoma uobičajeno za mene tokom godina. Bilo je sjajno večeras samo što sam imao priliku da tako igram. Na kraju znam da sam dovoljno zreo i iskusan da mogu da igram različite uloge. Šta god od mene da zatražite da uradim za tim, ja ću biti sposoban da to učinim. Protiv Denvera je zadatak bio da igram sa loptom, sutra će možda biti nešto drugo, ali sam svakako srećan što sam mogao da pomognem timu da pobedi - rekao je Micić.

Otkrio je razliku u odnosu na početak sezone i start priprema, kao i koja su bila najteža prilagođavanja kada je NBA košarka u pitanju:

- Linija za tri poena (smeh)! Od svega pomalo. Naš stil košarke je veoma specifičan. Igramo sa četvoricom ‘malih’ igrača i veoma agresivno. Osim toga, Čet Holmgren je sposoban da radi mnoge stvari kao bek. Zanimljivo je biti deo toga. Jednog kada naučite da sa loptom, onda je lakše da se prilagodite. Ovaj tim raste veoma brzo i znamo šta radimo svakog dana, očekivali to ljudi ili ne. Učim svakoga dana. Pomalo je i smešno da toliko slušam mlade igrače, ali govore pametne stvari i obraćaju pažnju na detalje. Sve je to pomoglo da se osetim kao da sam zaista deo tima. Trener Degnolt i stručni štab se ophode prema svakom igraču dobro i imaju odličan pristup mladim igračima, ali trener je svestan da mora da bude lider. Mislim da ima vrlo svetlu budućnost - nastavlja nekadašnji plejmejker Mege, Bajerna, Crvene zvezde, Žalgirisa i Efesa.

Priznao je da kao dvostruki šampiona Evrope, ipak, mora da "sluša" mlađe igrače:

- Ja sam profesinalac već 14 godina, ali imam osećaj da i dalje učim. Drago mi je kada neko mlađi priđe i pita me za savet, ali ne osećam se kao neki stari igrač ili mentor. Ja sam samo jedan od članova tima koji želi da se dokaže i zbog toga sam svakog dana motivisan i svež. Drago mi je što je većina momaka posvećena košarci, pa je moj entuzijazam kao da sam i ja mlad igrač. Mislim da momci saznaju više u vezi sa mnom kako vreme prolazi. Pitaju me nešto konkretno u vezi sa određenim situacijama i nadam se da im pomažem - istakao je Micić posle pobede nad braniocem titule Denver Nagetsima.

Podsetimo, u gostujućem timu nije bilo najboljeg igrača Nikole Jokića, za kojeg je pred sam početak meča saopšteno da neće nastupiti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading