RAPSODIJA TANDERA: Micić i Pokuševski skromni u DEMOLIRANJU San Antonija!

Autor: P. Z.

Sport

25.01.2024

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaši nisu bili preterano raspoloženi.

RAPSODIJA TANDERA: Micić i Pokuševski skromni u DEMOLIRANJU San Antonija!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Oklahoma siti Tandera pobedili su u gostima San Antonio Sparse rezultatom 140:114 (35:28, 28:24, 37:24, 40:38).

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić je u trijumfu svog tima na parketu proveo 13 minuta. Za to vreme, Vasa je upisao dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri), tri asistencije, jedan skok, jednu ukradenu, ali i tri izgubljene lopte.

Priliku je dobio i drugi srpski košarkaš u redovima Oklahome, Aleksej Pokuševski. On je za četiri minuta imao identičan šuterski učinak kao Micić (1/1 za dva, 0/1 za tri), te je sakupio takođe dva poena. Uz to, Pokuševski je upisao i jednu uhvaćenu loptu.

Najzaslužniji za ubedljivu pobedu Tandera bio je Šaj Gildžus-Aleksander, koji je meč završio sa 32 poena i deset asistencija. Osim njega, istakao se i Aron Vigins sa 22 koša, dok je Čet Holmgren dodao 17. Takođe, dvocifreni u pobedničkom taboru bili su Džejlen Vilijams i Kason Valas sa po 13 poena, odnosno Džoš Gidi koji je imao 12.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Viktor Vembanjama sa 24 poena i 12 skokova, kojima je pridodao i po četiri asistencije i blokade. Njega je pratio Devin Vasel sa 21 poenom, a dvocifreni su bili još Blejk Vesli sa 12, Malaki Brenham sa 11 i Zek Kolins sa deset koševa.

Posle ove utakmice, Oklahoma deli prvo mesto na Zapadu sa skorom 31-13, dok je San Antonio zakucan za dno sa učinkom 8-36.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading