PANTER JE LIDER EVROLIGE! Kapiten Partizana NAJBOLJI u Evropi!

Autor:

Sport

30.01.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bek crno-belih "ubitačan" je sa svoje pozicije.

PANTER JE LIDER EVROLIGE! Kapiten Partizana NAJBOLJI u Evropi!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana gostuju Monaku u sredu od 19.00 časova u okviru 24. kola Evrolige, a jedan od glavnih aduta "parnog valjka" ua ovom meču biće njihov kapiten i najbolji igrač Kevin Panter.

Amerikanac koji igra svoju treću sezonu u Partizanu ima reputaciju jednog od najboljih igrača u elitnom takmičenju, a brojke govore same za sebe.

Naime, Evroliga je objavila lidera u dosadašnjem toku sezone kada je šut sa poludistance u pitanju, a Kevin je na čelu.

Panter šutira 53% sa svog omiljenog mesta na terenu, a prosečno postiže 4.6 poena na ovaj način.

Drugi iza njega je naredni direktni protivnik, plejmejker Monaka Majk Džejms čiji je procenat 45% a postiže 4.4 poena na ovaj način.

 

 

Na listi je još jedna vedeta crno-belih Pi-Džej Doužer koji je, ukoliko se procentualno gleda, najbolji (54%), ali postiže tri poena po meču na ovaj način što je dovoljno za sedmo mesto.

Košarka se znatno promenila u poslednjih 15 godina, mnogo više se ekipe oslanjaju na šut za tri poena i brzu tranziciju, tako da je poludistanca na neki način izgubila svoje mesto.

Ovo je ipak jedan od najučinkovitijih šuteva u košarci, tako da je sjajno videti da postoje i dalje igrači poput Pantera koji neguju takav stil.

Što se Partizana tiče, očekuje ih teška nedelja u Evroligi, prvo gostuju Monaku kao što smo već pomenuli, a onda će put Bolonje na Megdan Virtusu u petak.

Crno-beli su na skoru 12-11, tako da bi bilo izuzetno važno u borbi za plej-of ukoliko bi slavili na makar jednoj od ove dve utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading