PODATAK ZA RIPLIJA! Znate li koliko se puta Partizan VRAĆAO iz "mrtvih"? Evoliga OVO ne pamti!

Autor:

Sport

27.01.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli i protiv Žalgirisa imali ogroman rezultatski zaostatak.

PODATAK ZA RIPLIJA! Znate li koliko se puta Partizan VRAĆAO iz "mrtvih"? Evoliga OVO ne pamti!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana upisali su 12. pobedu u najelitnijem evropskom takmičenju, savladavši posle preokreta ekipu Žalgirisa rezultatom 81:72.

Novim trijumfom izabranici Željka Obradovića su napredovali za jedno mesto na tabeli Evrolige i sada se ponovo nalaze u plej-in zoni.

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da su se crno-beli opet vratili iz dvocifrenog rezultatskog zaostatka, što im je čak šesti put od početka sezone!

Većina grobara će se odmah setiti najsvežijeg primera i utakmice protiv izraelskog Makabija, kada je tim iz Tel Aviva vodio protiv Partizana sa nestvarnih 24 poena razlike u drugoj četvrtini (13:37 i 15:39), ali je Obradovićeva ekipa napravila čudo i trijumfovala 88:79!

 

 

Ipak, uz utakmicu protiv Litvanaca i Ponosa Izraela, to se dogodilo još četiri puta ove sezone.

Ne treba zaboraviti da je Olimpija iz Milana vodila u Areni protiv crno-belih s 15 koševa više (60:45), ali je na kraju četa Etorea Mesine pognutih glava napustila parket i to ubedljivim porazom 69:82.

Podsećamo da je i protiv Fenerbahčea iz Istanbula u Areni, prvak AdmiralBet ABA lige jurio zaostatak od 14 poena (47:61), da bi posle 40 minuta minimalno slavila 85:84.

Republika

Foto: Starsport

Zek Ledej pogađa preko Maneka

Navijači Partizana se, međutim, najradije sećaju evroligaškog derbija protiv Zvezde na domaćem terenu, kada je tim s Malog Kalemegdana imao ogromnih 13 razlike u četvrtom kvartalu (55:68), ali je usledio preokret i trijumf Žocovog sastava (88:86).

Spisak zaključuje preokret protiv Panatinaikosa gde su crno-beli kaskali 10 poena za Atinjanima u završnoj deonici, međutim, nakon poslednjeg zvuka sirene su se radovali rezultatom 92:87.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading