NOVI EVROLIGAŠKI TRIJUMF PARTIZANA: Pi-Džej Doužer UNIŠTIO Žalgiris!

Autor:

Sport

26.01.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična partija crno-belih.

NOVI EVROLIGAŠKI TRIJUMF PARTIZANA: Pi-Džej Doužer UNIŠTIO Žalgiris!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana savladali su Žalgiris rezultatom 81:72 (22:26, 23:17, 16:16, 20:13) u Štark areni u okviru 23. kola Evrolige.
Crno-beli su loše ušli u utakmicu, Gedraitis je Panteru ukrao dve "žive" lopte iz ruku i lako je poentirao iz kontre, Raspucao se Kinan Evans koji je postigao dve trojke, a sve je ličilo na očajan start protiv Makabija od pre dve nedelje, kada je Partizan krenuo meč rezultatom 0:16.
Pi-Džej Doužer je držao svoj tim u igri, bio je raspoložen od samog starta, a bio je dvocifren već do kraja prve deonice. Žalgiris je u uvodnih 10 minuta ubacio domaćinima 26 poena i izgledali su mnogo bolje na terenu. Partizan se probudio od starta druge deonice, Ledej se prkiljučio Doužeru, a PArtizan je zaigrao mnogo čvršću odbranu, uz kvalitetnija rešenja u napadu.
Na poluvreme se otišlo minimalnom prednošću crno-belih, a najbolje je tek sledilo. Partizan je dodatno zategao odbranu i odlepio se na do tada maksimalnih +8 sredinom treće deonice. Uporni Žalgiris nije osutajao, Evans je nastavio sa poenima i odbijao je nalete domaćeg tima. "Parni valjak" je prelomio meč u četvrtoj deonici, a u ovom periodu se istakao i Frenk Kaminski koji je postizao važne koševe. Na kraju siguran trijumf crno-belih, pred večiti derbi protiv AdmiralBet ABA ligi i duplio kolo Evrolige protiv Monaka i Virtusa. Najefikasniji u redovima Partizana bio je fantastični Pi-Džej Doužer koji je postigao 23 poena, a pratio ga je Ledej koji je ubacio 21 poen. Dvocifreni je bio još i Kaminski sa 12 poena. Kod Žalgirisa 25 poena Evansa i 11 Birutisa.
Partizan je na skoru 12-11 u Evroligi i zauzima 10. mesto, dok je Žalgiris na poziciji 16 sa skorom 8-14

40. minut - Fauliran je Zek Ledej, krilni centar Paritzana ide na liniju penala i pogađa oba. 

39. minut - Kakva akcija Partizana, alej-up Doužera za Nanelija. Kako igra bek crno-belih! Dva slobodna bacanja za Ulanovasa, promašuje prvo, pogađa drugo bacanje.

38. minut - Doužer ponovo pogađa poludistancu. Odgovara Hejs, a onda i izgubljena lopta za Partizan i zakucavanje Šmitsa u kontri. Tajm-aut Željko Obradović.

37. minut - Kaminski postiže nove poene. Doužer faulira Butkevičijusa i šalje ga na liniju penala. Centar "zelenih" Promašuje Butkevičijus prvo, a pogađa drugo bacanje.

36. minut - Serija Partizana 6:0 i sjajna odbrana. Žalgiris teško pronalazi rešenje u napadu. Doužer je faulirao Evansa, dosuđen je prekršaj na zemlji, Trinkijeri traži čelendž, smatra da je njegov bek bio pri šutu i želi tri slobodna bacanja. Dosuđena su tri penala uz veliko negodovanje u hali. Precizan je sva tri puta Evans.

35. minut - Pi Džej Doužer pogađa uz faul. Promašuje dodatno slobodno bacanje. Birutis je fauliran, ima dva penala, promašuje oba. Velika borba na skoku i mrtva lopta. Skakali su Šmits 

34. minut - Odlična odbrana crno-belih, ali Smailagić gubi loptu na drugoj strani. Birutis pravi faul u napadu. Mnogo grešaka na obe strane.

33. minut - Fauliran je Smailagić, postigao je poene, ali su sudije procenile da je faul bio ranije, na zemlji. Željko Obradović traži čelendž. Ostaje odluka na snazi. Novi poeni Kaminskog na sistenciju doužera. 

32. minut - Razigrao se Frenk Kaminski, novi poeni centra crno-belih. Gubi loptu Panter, kažnjava Evans u kontri.

31. minut - Poeni Kaminskog za start poslednje deonice. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

30. minut - Panter pogađa dvojku preko ruke, kapitenski. 

29. minut - Sjajna kontra Partizana, fauliran je Panter koji ide na liniju penala. Precizan je kapiten Partizana oba puta. Odgovara Gedraitis trojkom

28. minut - Pogađa trojku Menek. Žalgiris se vraća. Ogovara Doužer poludistancom. Evans pogađa tri.

27. minut - Kinan Evans pogađa trojku i prekida seriju Partizana. Odmah potom i izgubljena lopta Trifunovića,. Kaboklo udara fantastičnu rampu Evansu. Tajm-aut Željko Obradović.

26. minut - Partizan je povećao agresivnost u odbrani, to je rezultiralo novom izgubljenom loptom Žalgirisa. Panter poentira iz prodora. Hala je "proključala"!

25. minut - Troojka Zeka Ledeja. Tajm-aut Trinkijeri. Samner je faulirao Ledeja, Žalgiris je ispunio bonus, tako da krilni centar crno-belih ima dva slobodna bacanja. Siguran je oba puta. Najveća prednost večeras za domaće +6

24. minut - Sjajna akcija Žalgirisa, asistencija Evansa i zakucavanje Birutisa.

23. minut - Sjajan prodor Alekse Avramovića i faul Dimše. Ima Aleksa dva slobodna bacanja. Sigran je plejmejker reprezentacije Srbije oba puta.

22. minut - Partizan slabo kreće, izubljena lopta, ali im se odužio Šmits lošim pasom za Birutisa. Fauliran je Naneli na drugoj strani i imaće dva slobodna bacanja. Siguran je Amerikanac samo prvi put. 

21. minut - Prvi poeni u drugom delu za Žalgiris, Birutis siguran na obruču.

POLUVREME

Loše su otvorili utakmicu izabranici Željka Obradovića, sve je podsećalo na meč protiv Makabija. Gedraitis je ukrao dve žive lopte iz ruku Pantera, Evans se raspucao, a odbrana crno-belih nije postojala. Jedini raspoložen je bio Doužer, koji je na svojim leđima držao Partizan. Probudili su se crno-beli, podigli agresivnost, Ledej se razigrao, defanziva je zategnuta, pa je samim tim i rezultat drugačiji. Partizan ima minimalnu prednost, a mora da nastavi u istom ritmu da bi pobedio utakmicu.

20. minut - Šmits poentira iz prodora. Panter odgovara sa poludistance. Tajm-aut Žalgiris.

19. minut - Novi poeni Ledeja, i on je dvocifren. Fauliran je Evans na drugoj strani imaće dva slobodna bacanja. Pogađa bivši igrač Igokee oba penala, najefikasniji je kod gostiju sa 14 poena. Tajm-aut Partizan. Pi Džejh Doužer nastavlja svoj šou, novi pogodaj sa poludistance. Faul Birutisa i slobodna bacanja za Ledeja. Pogađa oba, Partizan vodi

18. minut - Troojka Alekse Avramovića i "eksplozija" u Areni. Nerešeno je. Birutis popravlja promašaj Evansa na obruču.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović

 

17. minut - Ledej postiže novu dvojku. Odgovara Šmits trojkom.

16. minut - Fauliran je Evans koji postiže oba slobodna bacanja. Odgovara Naneli sjajnim šutem za dva.

15. minut - Poeni za Frenka Kaminskog i aplauzi grobara za svog centra. Naneli postiže poene iz prodora

14. minut - Uroš Trifunović postiže svoje prve poene na meču posle promašene trojke Nanelija. Ostao je sam krilni igrač crno-belih ispod koša i lako završio. Tajm-aut Trinkijeri. Evans postiže nove poene na obruču.

13. minut - Ledej prekida seriju Žalgirisa pogotkom za dva. 

11. minut - Izgubljena lopta Avramovića i laki poeni Evansa u kontri. Još jedna izgubljena lopta Partizana i poeni Hejsa za dva.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Faul nad Lekavičijusom, Trifunovićeva prva lična greška i bacanja za plejmejkera Žalgirisa. Precizan Lekavičijus oba puta. ledej pogađa dvojku na isteku napada. 

9. minut - Svuda ima Doužera po terenu, krade loptu, ali Kaminski promašuje za tri. Avramović krade još jednu loptu, a onda je i fauliran u kontri, imaće dva slobodna bacanja. Precizan je Aleksa oba puta

8. minut - Butkevičius pogađa trojku iz očaja, sa osam metara uz pomoć table, neverovatno. Odgovara Doužer dvojkom. Šta radi PI DŽEJ DOUŽER, nova trojka za njega, 15 poena.

 

 

7. minut - Lekavičius poentira iz prodora. 

6. minut - Ponovo Doužer pogađa za dva, već je  dvocifren. 

5. minut - Izuzetno agresivna odbrana košarkaša Žalgirisa na lopti. Partizan se muči da dođe do obruča. Doužer pogađa trojku, nastavlja gde je stao u Atini kada je bio najefikasniji u redovima crno-belih. Birutis odgovara, a onda ponovo fenomenalni Doužer za dva.

4. minut - Ulanovas upisuje svoj prvi koš na meču, lepo je okrenuo Smailagića. Odgovara Doužer šutem sa poludistance.

3. minut - Nova ukradena lopta za Gedraitisa i laki poeni. Dva puta je ukrao živu loptu Panteru iz ruku. Birutis pogađa uz dodatno slobodno bacanje. Očajan start Partizana, tajmaut Željko Obradović. Precizan centar Žalgirisa sa penala. Doužer je lepo probio i iznudio faul Evansa, pa će na liniju penala. Precizan je bek crno-belih polovično.

2. minut - Doužer je fauliran, ali je bio polovičan sa linije penala. Evans odgovara svojom drugom trojkom na meču. Raspoložen je plejmejker Žalgirisa. Ledej precizan za dva.

1.minut - Prvi napad za Partizan, Doužer je promašio sa poludistance. Evans pogađa trojku za prve poene na meču, a odmah zatim ukradena lopta i nova dvojka za Gedraitisa.

POČELA JE UTAKMICA

Hala je puna do poslednjeg mesta, sve je spremno za spektakl.

Ovacije grobara za Andreu Trinkijerija u prepunoj Štark areni. Ne zaboravljaju navijači Partizana šta je njihov bivši trener uradio kao trener crno-belih.

 

 

PRE UTAKMICE

Košarkaši Partizana dočekuju Žalgiris u "Štark areni" u okviru 23. kola Evrolige od 20.30 časova. 

Izabranici Željka Obradovića imaju imperativ pobede pred svojim navijačima, jer su zbog malo slabije forme u Evroligi u prethodnom periodu ispali iz zone koja vodi u plej-of.

Partizan je na skoru 11-11 i zauzima 11. poziciju, dok je njihov večerašnji rival na skoru 8-14 i 16. mestu, ali i u usponu forme nakon promene trenera.

Dobro poznato lice se vraća pred grobare, nekadašnji trener crno-belih i ljubimac navijača Andrea Trinkijeri zamenio je Kazisa Maksvitisa, a  pokušaće da odvede svoj Žalgiris do bitnog trijumfa u gostima.

Što se zdravstvenog biltena tiče, Partizan je prvi put nakon dugo vremena kompletan, a odlukom Željka Obradovića za meč se neće skidati Tristan Vukčević, Danilo Anđušić i najnovije pojačanje Džejlin Smit.

Kladionice izrazito favorizuju Partizan. Pobeda crno-belih se plaća kvotom 1.30, dok se na trijumf Žalgirisa može zaraditi četiri puta uloženi novac.

Prethodni duel dva tima završen je pobedom Partizana u Litvaniji rezultatom 93:85, a to je bila jedna od najboljih partija crno-belih ove sezone.

Andrea Trinkijeri

 - Igrati tamo… Ko god da radi posao trenera ili je košarkaš, igrati u takvoj atmosferi, kao i u Žalgirio areni, jeste nešto što se ne zaboravlja. Samo ću otići tamo i uživati u svakom trenutku - rekao je trener Žalgirisa.

 

Željko Obradović

- Važno je pre utakmicu reći da će imati trojicu igrača koji nisu igrali u prvom meču, to su Lekavičijus, Butkevičijus i Manek koji mnogo pomažu timu, posebno u odbrani. Ima izvanredne procente, igra zaista dobro. Dolaskom Trinkijerija promenila se jedna stvar, dobili su na agresivnosti, imaju skoro tri osvojene lopte više po utakmici - rekao je trener Partizana.

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading