SRPSKI OKRŠAJ PRIPAO BOGDANU! Bogdanović i Mari U ZAVRŠNICI slomili Jovićev Majami! Nikola ODAO POČAST DEJANU MILOJEVIĆU!

Autor:

Sport

20.01.2024

05:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna neizvesna NBA utakmica u kojoj su Srbi bili glavni akteri.

SRPSKI OKRŠAJ PRIPAO BOGDANU! Bogdanović i Mari U ZAVRŠNICI slomili Jovićev Majami! Nikola ODAO POČAST DEJANU MILOJEVIĆU!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su Majami Hit na Floridi u neizvesnoj završnici rezultatom 108:109. 

Bogdan Bogdanović je bio među glavnim akterima. Postigao je 17 poena i pogodio ključna slobodna bacanja u neizvesnoj završnici. Vodeći skorer za Atlantu bio je Dežonte Mari sa 22 poena i čak 11 asistencija. 

Među igračima Hita istakao se Džimi Batler sa 25 poena i šest asistencija. Nikola Jović odigrao je 15 minuta i postigao dva poena i tri skoka. Takođe je na meču odao počast preminulom treneru Dejanu Milojeviću, ispisavši njegovo ime na svojim patikama. 

 

 

Čitavu utakmicu, vođstvo je išlo sa jedne na drugu stranu. Specifično je to što je Bogi započeo meč u startnoj postavi, iako je ove sezone navikao da ulazi kao "X" faktor sa klupe, za šta je i sam rekao da mu prija.

Upravo zbog toga, naš šuter je jedan od glavnih kandidata za laskavo priznanje najboljeg šestog igrača. 

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Malo je takvih košarkaša koji mogu sa klupe da uđu, preokrenu utakmicu, a onda učestvuju u neizvesnoj završnici kao glavna figura ekipa. 

Upravo je to Bogdanović uradio večeras. Pre svega pokazao je koliko je dobar šuter, iako mu je statistika nešto slabija ove sezone.Prvom pogođenom trojkom je uspeo da veže 50 utakmica sa minimum jednim pogođenim šutom sa distance, što je drugi najduži niz u NBA trenutno, i treći najduži u istoriji franšize. 

 

 

U više navrata, uzimao je teške šuteve, preuzimao odgovornost i pogađao. Uspeo je da  vremena povrati vođstvo svojoj ekipi "snajperom" sa distance, i time je održi u životu u više navrata.

 

 

 

 

Na kraju je i pokazao zašto je u ekipama Željka Obradovića u Fenerbahčeu bio predvodnik i oslonac ekipe. Naime, Bogdan je fauliran na 30 sekundi do kraja, a njegov tim je gubio sa četiri razlike. Bogdanović je iskusno i staloženo prišao liniji za slobodna bacanja i pogodio oba, iako su mu bila prva na utakmici. To je spustilo razliku na koš i omogućilo Dežonteu Mariju da u sledećem napadu Hoksa pogodi nestvarnu trojku za pobedu Hoksa na gostovanju. 

 

 

Tako je postavljen konačan rezultat 108:109. Atlanta je sada deseti tim na istoku, dok Hit ostaje na visokom šestom mestu. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading