DEKI MILOJEVIĆ LJUDINA! Pomagao SVIMA OKO SEBE! Humanitarac i VELIKA DOBRIČINA!

Autor:

Sport

19.01.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavljamo vam samo neke od Dekijevih velikodušnih poduhvata.

DEKI MILOJEVIĆ LJUDINA! Pomagao SVIMA OKO SEBE! Humanitarac i VELIKA DOBRIČINA!

Foto: Starsport

Veliki je čovek Dejan Milojević. I posle njegove smrti, prepričavaju se na svim stranama sveta anegdote po kojima vidimo koliko je srce imao ovaj gospodin. Nažalost, upravo ga je ono na kraju izdalo. 

Ni sportska slava, ni poslovna zauzetost, nikada ga nisu omeli u pokušajima da pomogne svima oko sebe, i zato smo našli za shodno da predstavimo samo par velikodušnih i humanih poduhvata Dejana Milojevića. 

Danas smo već pisali o priči Vladimira Kuzme Kuzmanovića. Podsećamo, Miloje je svom dugogodišnjem prijatelju pozajmio čak 30 hiljada evra, kako bi ovaj rešio svoje stambeno pitanje! Posle godinu dana, dva saigrača su ponovo razgovarala oko dugovanja. 

- Kada sam mu vratio novac, a prošlo je nekih godinu dana, pitao sam ga da li ima neka kamata. On je uzvratio pitanjem: 'Da li bi ti meni uzeo kamatu', rekao sam: 'Naravno da ne bih', a on je uzvratio rečima: 'Pa šta onda z****avaš - rekao je skrhani Kuzma u svom podkastu. 

Foto: Starsport

Dejan Milojević

Ipak, manje je poznata priča o tome kako je Miloje spasao vlasnika jedne kafane. Naime s obzirom da su ugostitelji bili prinuđeni da se snalaze u najvećem jeku Korona virusa, ovaj čovek je pokušao da pronađe novac kako bi radnicima isplatio plate, pa se javio Milojeviću, uz molbu da mu pošalje nešto novca, te obećanje da će ta suma biti vraćena. 

 


Ovo je antologijska fotografija nastala upravo u dotičnoj kafani. 

 

Milojević je na to odgovorio potvrdno, pomogao čoveku, a kada je na red došlo pitanje vraćanja, čuveni košarkaš je pokazao kakav je čovek:

- To mi ne vraćaš novcem, već ručkovima u kafani. Mislim da je to korektno - odgovorio je Milojević uz osmeh.

Potom se dotičemo podrške koju je Dejan ukazao slavnom atletskom treneru, Novici Panteliću. Nakon što je Pantelić hospitalizovan, Milojević ga je posećivao skoro svaki dan i ispratio njegov oporavak do kraja. 

Rastužen što nije mogao biti tu za košarkašku legendu u poslednjim trenucima života, Pantelić je objavio fotografiju na društvene mreže. 

 

 

-Deki, sine moj najdraži, ti si meni dolazio u bolnicu, ja kod tebe nisam stigao, tvoj osmijeh će uvijek biti pored mene – stoji u objavi na društvenoj mreži.

Za kraj, ističemo koliko je Miloje pomagao posrnulom fudbalskom velikanu. Naime OFK Beograd, čiji se uspon nazire sada, nije imao najuspešniju deceniju iza sebe. Onaj koji je uvek bio tu na svaki način je Dejan Milojević.

Košarkaški stručnjak je često dolazio na stadion "romantičara" i pokušavao da pomogne klubu fizičkim naporima. 

Filip Ištvanović, urednik jednog portala, je na svom profilu na društvenoj mreži "instagram" podelio ovu priču. 

 

 

- Svako leto dolazio je na stadion OFK. Kopao, čistio, spremao, rasprema, sadio, vadio, betonirao, razvlačio kablove… Uvek pomagao njegovom i našem treneru Novici kako bi uslovi za atletičare bili što bolji i kako bi se svaka njegova zamisao ostvarila bez obzira da li bio u NBA, Španiji, Partizanu ili reprezentaciji. Uvek raspoložen za priču sa svima nama - stoji u objavi. 

Sve ovo je malo da se opiše kakav je čovek bio Dejan Milojević i u kojoj meri je značio svima oko sebe. Iako nas je brzo napustio, uspomena na njega trajaće večno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading