OVO SE NEĆE SVIDETI ZVEZDAŠIMA: VUJOŠEVIĆ o imenjaku i sunarodniku Ivanoviću: HTEO JE U PARTIZAN, košarkaši su kao GLUMCI!

Autor: M. M.

Sport

17.01.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miljenik "grobara" okrio tajnu.

OVO SE NEĆE SVIDETI ZVEZDAŠIMA: VUJOŠEVIĆ o imenjaku i sunarodniku Ivanoviću: HTEO JE U PARTIZAN, košarkaši su kao GLUMCI!

Foto: Starsport

Duško Vujošević

Jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Partizana, Duško Vujošević, bio je gost sportsko-interaktivne večeri u organizaciji jednog beogradskog muzeja, gde je govorio o brojnim temama.

Miljenik "grobara" i iskusni stručnjak govorio je o svom pedagoškom radu s košarkašima.

- Uvek sam igračima govorio da ne igraju zato da se dopadnu publici, već da igraju za tim. Pa se takva igra kao posledica dopadne navijačima. Mnogo je sličnosti između glumaca i igrača. Mnogo je sujeta, ima ih raznih, obrazovanih, glupih, pametnih...To je težak narod, imaju prijatelje, roditelje, devojke, menadžere... koji gledaju iz tog njihovog ugla i nje lako s njima... Naši igrači, za razliku od nekih drugih, mogu da rade kao konji. Njima nije teško, čak i kad ih boli - rekao je Vujošević, a prenosi "Kurir", pa dodaje:

- Kada jedan igrač pogreši, a drugi mu ne ukazuje na tu grešku, nego trči nazad da se baci za loptom kao da je on napravio tu grešku, e, tu se pali mašina.

Vujošević se prisetio brojnih anegdota, a naročito jedna para uši navijačima večitih. On je, podsetimo, predvodio čuvenu generaciju Divcem, Paspaljem, Grbovićem, Đorđevićem, Obradovićem, Danilovićem... 

Foto: www.profimedia.rs

Ivanović kao trener Baskonije

- Meni se u karijeri desilo i nešto što možda ne bih ponovio. Naprimer, Duško Ivanović je hteo da dođe u Partizan, ali ja sam imao Nakića, Danilovića...nisam hteo da dovodim nekog na njihovu poziciju - rekao je Duško Vujošević.

Upravo Ivanović, kao trener španske Baskonije, gostuje Crvenoj zvezdi Meridianbet sutra od 19.00 u 22. kolu Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading