ZVEZDA MERIDIANBET SAČUVALA PREDNOST I ODNELA POBEDU! Jago MONSTRUOZNOM partijom predvodio crveno-bele!

Autor:

Sport

14.01.2024

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Borac iz Čačka.

ZVEZDA MERIDIANBET SAČUVALA PREDNOST I ODNELA POBEDU! Jago MONSTRUOZNOM partijom predvodio crveno-bele!

Foto: twitter.com

Crvena zvezda Meridianbet - Borac Čačak
90:74
(35:18; 16:26; 22:18; 17:10)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Borac iz Čačka na meču 16. kola AdmiralBet ABA lige u Areni rezultatom 90:74.

Najefikasniji u redovima crveno belih bio je sjajni Jago dos Santos sa 24 poena, i čak sedam skokova i isto toliko asistencija. 

U redovima nemoćnog Borca, glavnu reč je vodio Ronaldo Segu sa 20 poena i tri skoka. Pomogao mu je Filip Rebrača, sa 13 poena, ali je dobrim učinkom uspeo samo da ublaži poraz. 

 

 

Već u prvoj četvrtini je bilo jasno ko diriguje u Areni. Zvezda je nakon uvodnih deset minuta imala 17 poena prednosti i predvođena sjajnim Jagom nije dozvolila Borcu da uopšte priđe blizu.

Dosta mu je pomagao u tim trenucima gorostasni tandem crveno-belih sa Malog Kalemegdana. Tobi, čije je igranje bilo pod znakom pitanja, uspeo je da uz pomoć Fredija Gilespija nadomesti sve figure što nedostaju Zvezdi Meridianbet usled povreda. 

 

 

Druga četvrtina je izgledala mnogo bolje po ekipu iz Čačka. Uspeli su da smanje prednost i pobede u ovom delu igre sa čak deset poena razlike. Predvodio ih je neverovatni Segu, a
u Zvezdi Meridianbet se isticao Majk Tobi.

Teško je poverovati da je naturalizovani Slovenac bio pod znakom pitanja s obzirom na partiju kakvu je pružio. Na odmor se otišlo sa tek sedam poena prednosti za klub sa Malog Kalemegdana. 

 

 

Ta prednost je vrlo lako mogla biti izgubljena u trećem kvartalu. Borac je sa dva vezana iskorišćena napada prišao na samo jednu trojku zaostatka, ali Jago dos Santos nije 
dozvolio Borcu da oduzme primat.

Poentiralo se na smenu neko vreme, ali je Rokas Gidraitis uspeo da sa dve trojke vrati Čačane nazad u zaostatak. Poslednji odmor je mogao  da bude kraj, s obzirom da je Zvezda Meridianbet imala 15 poena više na 39 sekundi do kraja četvrtine, ali mini serijom od 5 poena, Borac je ostao u igri. 

 

 

Ono što nisu uspeli u trećem, postigli su u završnom delu igre. Jago je nastavio da rešeta, i da asistira svojim saigračima, a tkaođe je do tada uhvatio impozantnih sedam 
skokova za svoju visinu, što dosta govori u uspešnosti pri ograđivanju reketa.

Na deset razlike  i dva minuta do kraja, pokušao je odlični Tajlen Birds da umaji prednost prodorom, ali mu je Jago odgovorio trojkom iz velike udaljenosti i tako stavio tačku na utakmicu. 

Zvezda Meridianbet ostaje prva na tabeli, a Borac će nakon 16. kola sačuvati desetu poziciju, makar do završetka meča između Partizana i Cibone. 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Četvrta četvrtina:Ono što nisu uspeli u trećem, postigli su u završnom delu igre. Jago je nastavio da rešeta i asistira svojim saigračima, a takođe je do tada uhvatio impozantnih sedam skokova za svoju visinu, što dosta govori u uspešnosti pri ograđivanju reketa.

Na deset razlike  i dva minuta do kraja, pokušao je odlični Tajlen Birds d umaji prednost prodorom, ali mu je Jago odgovorio trojkom iz velike udaljenosti i tako stavio tačku na utakmicu. 

Treća četvrtina: Uspeli su crveno-beli da odbiju napade Čačana i da blago povećaju prednost pred ulazak u poslednji kvartal utakmice. Jago dos Santos nastavio je tamo gde je stao u prvom poluvremenu i već ima 18 poena i čak pet asistencija.

 

 

Borac je četvrtinu otvorio sa dva vezana pogotka i prišao na samo tri poena. Ipak,  Jago i sjajni Gidraitis nisu dopustili da se ispusti prednost, tako da se na poslednji odmor otišlo sa pristojnih 11 poena prednosti. Razlika je mogla biti i veća, ali je Borac uspeo da napravi mini seriju od 5 poena i zaustavi potencijalni beg crveno-belih. 

Druga četvrtina: Ozbiljno su se približili košarkaši iz Čačka. Predvođeni sjajnim Seguom, uspeli su koliko toliko da zaustave snažne napade Zvezde Meridianbet i da spuste razliku na samo sedam poena.

Očekuje nas neizvesna utakmica. U redovima crveno-belih najviše je u ovom delu igre pokazao Majk Tobi, za koga košarkaši Borca nemaju rešenje u reketu. 

 

 

Strpljivom igrom i snažnom odbranom na spoljnim pozicijama uspeli su izabranici Dejana Mijatovića da umanje razliku. Ukoliko zatvore reket, iznenađenje uopšte ne bi delovalo nemoguće. Klubu sa Malog Kalemegdana vidno nedostaje kreativnost Miloša Teodosića na ovoj utakmici.  

Prva četvrtina: Zvezda Meridianbet je otpočela vrlo snažno meč protiv Borca. Na krilima Jaga dos Santosa, koji je u poslednje vreme u nestvarnoj formi, crveno-beli su odma pokazali ko će voditi glavnu reč u Areni. Omaleni brazilac već ima 10 poena i dve asistencije. 

 

 

Pored njega, dobru ulogu ima novajlija Fredi Gilespi. Amerikanac pokazuje kako ne zavisi od saradnje sa Milošem Teodosićem, te da ume i sam sebi da iskreira poene kada je to potrebno. 

 

 

U protivnićkoj ekipi, najefikasniji su Dževon Frenklin, Filip Rebrača i Tajlen Birds sa po četiri poena.

Startne postave:

Zvezda Meridianbet: Jago dos Santos, Branko Lazić, Rokas Gidraitis, Dalibor Ilić, Džoel Bolomboj 

Borac Čačak: Ronaldo Segu, Filip Rebrača, Tajlen Birds, Uroš Čarapić, Danilo Tasić

 

 

Uvod:

Košarkaše Crvene zvezde Meridianbet očekuje novi izazov protiv Borca iz Čačka na domaćem terenu u okviru 16. kola AdmiralBet ABA lige (19.30).

Borac je jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone i imajući u vidu da crveno-beli dočekuju Čačane posle duplog kola Evrolige, moguće je da večeras vidimo iznenađenje u Areni. 

Zvezdi Meridianbet neće moći da pomogne Miloš Teodosić. On je doživeo lakšu povredu protiv Armanija i nije u stanju da nastupi večeras. 

Više zabrinjava povreda Nemanje Nedovića, kome se predviđa duža pauza nakon peha na istom duelu u Evroligi. Od ranije je odsutan i mladi Nikola Topić. 

Pred utakmicu je govorio Janis Sferopulos. Trener domaćih istakao je odbranu kao najvažniji aspekt igre. Defanziva je ono što bi moglo da napravi razliku večeras.  

Republika

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

 - Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra jako brzo, puno trči, sa dobrom hemijom u timu i koji zna kako da igra zajedno kao tim. Zato na prvom mestu moramo da budemo fokusirani i skoncentrisani da igramo dobru odbranu kako bi zaustavili njihovu igru, a napadački ćemo morati da „čitamo“ njihovu odbranu i da ih napadamo na pravi način -istakao je Sferopulos. 

Trener gostiju, Dejan Mijatović, takođe je najavio meč protiv aktuelnog vicešampiona Jadrana. 

- Čim smo okončali utakmicu sa Megom odmah smo je arhivirali, a okrenuli smo se pripremi meča protiv Crvene zvezde Meridianbet. U nedelju ćemo odigrati duel protiv velikog protivnika, trenutnog lidera na tabeli. Neće nam biti lako, to je barem svima jasno. Vredno smo trenirali ove sedmice, a sve u nameri da odigramo što ravnopravnije protiv ekipe koja se takmiči u Evroligi- istakao je Mijatović. 

Zvezda Meridianbet zauzima prvu poziciju u AdmiralBet ABA ligi, dok je njihov večerašnji protivnik deseti i ima šanse da dobrim partijama u nastavku sezone "ukrade" mesto u plej-ofu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading