OVAKO JE ALEKSANDAR VUČIĆ OBELEŽIO DANAŠNJI DAN 2015. GODINE NA KOSOVU: Pogledajte šta su uradili predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Predsedništva Srbije!

Autor:

Vesti

14.01.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Predsedništva Srbije Pasjanu i Kosovskoj Kamenici

OVAKO JE ALEKSANDAR VUČIĆ OBELEŽIO DANAŠNJI DAN 2015. GODINE NA KOSOVU:  Pogledajte šta su uradili predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Predsedništva Srbije!

Foto: Public


Danas su predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Predsedništva Srbije posetili Pasjane i Kosovsku Kamenicu, gde su obišli bolnicu i porodilište u Pasjanu. Važno je napomenuti da je ovo porodilište otvoreno na današnji dan 2015. godine, a ceremoniju otvaranja je vodio tadašnji premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

Podrška srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

Miloš Terzić, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, istakao je značaj ovakvih poseta i akcija, posebno u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji gde je prirodni priraštaj najveći. Terzić je naglasio da će uz podršku predsednika i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Srbija nastaviti da pruža pomoć ne samo u zdravstvenom sistemu, već i u svim sferama društvenog života.

- Nama su ove akcije posebno drage, jer upravo u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji imamo najveći prirodni priraštaj i siguran sam da će i dalje uz podršku, i predsednika, i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koju ćemo pružati pre svega i za naš zdravstveni sistem, ali i u svakom smislu te reči, u svim sferama društvenog života, pomagati naš srpski narod i da će tako biti i u budućnosti, a ovim ljudima ovde, deci i njihovim roditeljima, hvala pre svega što vole svoju otadžbinu Srbiju i što čuvaju srpsko ime i prezime ovde na Kosovu i Metohiji - rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Miloš Terzić.


Deljenje paketića povodom praznika

U okviru posete, organizovana je akcija deljenja paketića povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Oko 170 paketića je podeljeno deci koja pohađaju predškolsku ustanovu ''Pčelica Maja'' u Kosovskoj Kamenici. Takođe, prošle godine ova ustanova je dobila novi vrtić u Korminjanu zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije.

Ova poseta i akcija deljenja paketića predstavljaju važan vid podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, te ističu kontinuiranu angažovanost državnih institucija u očuvanju srpske tradicije i identiteta u ovim sredinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (17)

Loading
misterija nemoguca

14.01.2024 19:21

Današnjem danu su se najmlađi najviše obradovali paketićima, jer to je najveća radost u vreme praznika.

Anica

14.01.2024 19:46

Vučić je svim srcem uz srpski narod što mozemo zaključiti i na osnovu velike podrške koju pruža Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ivona

14.01.2024 19:48

Sve pohvale za Vučića i državno rukovodstvo koji brinu i pružaju podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Petra

14.01.2024 19:52

Državno rukovodstvo je uvek uz srpski narod sa Kosova i Metohije što se može zaključiti i na osnovu velikih ulaganja u svim sferama društvenog života.