RAKOČEVIĆ BRUTALNO ODBRUSIO EVROLIGI: Ako je novac najbitniji, onda to NIJE SPORT! Legendarni košarkaš stao u zaštitu VEČITIH!

Autor:

Sport

14.01.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši košarkaš nije štedeo reči govoreći o nedavnoj izjavi čelnika Evrolige.

RAKOČEVIĆ BRUTALNO ODBRUSIO EVROLIGI: Ako je novac najbitniji, onda to NIJE SPORT! Legendarni košarkaš stao u zaštitu VEČITIH!

Foto: Starsport

Igor Rakočević

Pre nekoliko dana je Paulijus Montiejunas govorio o šansama Partizana i Zvezde Meridianbet da zadobiju A licencu za najelitnije evropsko takmičenje. 

Ugasivši želje beogradskih velikana, Montiejunas je otvorio vrata bogatom Dubaiju, i tako ukazao na vrednosti koje će se ceniti u Evroligi u narednom periodu. 

Sada je novonastalu situaciju preko društvenih mreža prokomentarisala legenda srpske košarke, Igor Rakočević. 

- Ako Srbija ne bude imala 2 predstavnika u Evroligi sledece godine, onda kriterijumi kao sto su tradicija, kvalitet kosarke, razvoj mladih Evroligaskih igraca, brojnost publike, najvatrenije atmosfere na utakmicama, promocija Evrolige, davanje mnogih izvanrednih igraca Evropi, - nisu kriterijumi koji se uvazavaju pri toj odluci. Da Zvezda i Partizan posle svega sto su dali Evropi, uz ovoliko interesovanje i najbrojnije publike ne igraju Evroligu sledece godine je u najmanju ruku nefer - napisao je Rakočević i dodao:

 

 

- Ako je novac najbitniji, da je klub iz bogatije drzave i da ima veci budzet, onda to vise nije sport u izvornom smislu, i tu kosarka i publika najvise gube. Ako neki novi klubovi treba da udju u Evroligu, bolje bi bilo da prosire, umesto da izbacuju jednu od 2 najpopularnije ekipe - naveo je Rakočević - dovršio je Igor na svom profilu preko društvene mreže "X". 

Podsetimo, Montiejunas je istakao da postoje određeni uslovi, koje Partizan i Zvezda Meridianbet ne ispunjavaju. Ipak, kada je upitan za njih, dao je veoma maglovit odgovor, što je sugerisalo da je finansijski aspekt posla najbitniji faktor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading