OGLASIO SE ZVANIČNIK EVROLIGE! Evo da li VEČITI dobijaju višegodišnje LICENCE!

Autor:

Sport

10.01.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigle su neke povratne informacije iz najelitnijeg evropskog takmičenja.

OGLASIO SE ZVANIČNIK EVROLIGE! Evo da li VEČITI dobijaju višegodišnje LICENCE!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Generalni direktor Evrolige, Paulijus Montiejunas, govorio je u svom intervjuu za litvanske medije o mogućem pružanju novih višegodišnjih licenci za Evroligu. Konkretno su se spominjali beogradski večiti rivali, Partizan i Crvena zvezda Meridianbet, i nažalost, povratne informacije nisu najbolje.

Košarkaški funkcioner istakao je kako za dva srpska kluba trenutno nema prostora, te da će u u skorijoj budućnosti teško postati "stalni" članovi Evrolige. 

- Ovo je najteži deo kad si generalni direktor Evrolige. Nemoguće je sve usrećiti. Nemoguće je doživeti sva najbolja mesta gde se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mesta, očigledno. Ali, moramo da imamo brojke iza sebe. I pogledajte sve ostale klubove i tržišta koja rastu - izjavio je Montejunas i dodao:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Paulijus Montiejunas

- Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje u koje se pridružuju, ali drugi deo je da moramo da imamo održive klubove. Moramo svi zajedno da dodjemo do mesta, gde ulazimo i razvijamo tržište.

Potom je na pitanje o konkretnim uslovima za sticanje ove velike povlastice ostao blago misteriozan. 

- Teško je reći šta ispunjava sve okvire zbog kojih stignete tamo. Ali prvo, na čemu radimo? Koja je vizija? Do kojeg mesta stižemo? Mora da bude održivo, dugoročno, nešto što razvija tržište i celu ligu, a ne samo jedan region- naglasio je funkcioner. 

Za kraj, Motiejunas je istakao da Partizan i Crvena zvezda Meridianbet aktivno preduzimaju korake kako bi stekli poverenje i priznanje, što im ide u prilog.

- Konkurencija i nivo timova koje imaju je mnogo veći. Mnogo bolje poznaju pravila lige jer nije prva godina, i poštuju pravila. Definitivno napreduju. Ali i ostali klubovi takodje - dovršio je generalni direktor najelitnijeg evropskog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading