GROBARI NEMAJU RAZLOG ZA BRIGU: Partizan POBEĐUJE Makabi u Beogradu!

Autor:

Sport

12.01.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicija je na strani crno-belih.

GROBARI NEMAJU RAZLOG ZA BRIGU: Partizan POBEĐUJE Makabi u Beogradu!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana dočekuju Makabi od 20.30 časova u okviru 21. kola Evrolige u Štark areni.

Izabranici Željka Obradovića u seriji su od dva poraza i to od Crvene zvezde Meridianbet 88:72, kao i Fenerbahče u Istanbulu 91:76, a uradiće sve da neprijatan niz prekinu.

Ako je verovati tradiciji, to će se večeras i dogoditi. Naime, u poslednjih 5 godina, redovno je u duelu "Parnog Valjka" i "Ponosa Izraela" pobeđivala domaća ekipa. Prošle sezone izabranici Željka Obradovića slavili su u Beogradu rezultatom 90:81.

Partizan ove sezone ima skor 7-2 kada igra kod kuće u elitnom takmičenju, što mu i sada daje epitet favorita, dok Makabi kao gost ima 4-4.

Ono što može da predstavlja olakšavajuću okolnost tim Odeda Kataša je činjenica da ne moraju da putuju i da su već u Beogradu, jer je poznato da im je naša prestonica dom zbog ratne situacije u Tel Avivu.

Makabi trenutno ima 12 pobeda i osam poraza, dok je Partizan na 10-10.

 

 

Trener crno-belih Željko Obradović očekuje tešku utakmicu.

- Njima je sve lako. Non-stop su u Beogradu tako da nemaju putovanje. Gledali smo utakmicu, koju su igrali protiv Virtusa, dominirali su i odigrali zaista izvanredno. Očekujemo takav Makabi, tešku utakmicu, imaju kvalitet. Mogu da igraju sa dva visoka igrača, sa četiri mala. Imaju košarkaše, koji su sposobni da igraju jedan na jedan, da rešavaju. Imaju i šutere, ofanzivni skok je ono što ih krasi već duži niz godina - rekao je Obradović, pa dodao:

- Što se tiče nas, razgovarali smo sa igračima, pokazali smo im neke detalje sa prethodne utakmice sa Fenerbahčeom, gde smo jedan period igrali izvanredno, a onda veoma hladno. Razlozi za to su, s obzirom da je Fenerbahče nastavio da igra na isti način, isključivo koncentracija i ono što je košarka – reakcija na određene situacije na utakmici. Videćemo kako će to izgledati na duelu sa Makabijem. Naravno da nam je važna utakmica, znamo da ima još 14 kola do kraja. Svaka utakmica do kraja za nas je uslovno rečeno neko malo finale - zaključio je Obradović.

Dešavanja sa utakmice Partizan - Makabi možete pratiti na našem LIVE blogu koji počinje od 19.30 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading