ŠOK U ARENI: Poni stigao na trening Partizana, a tu je i Đole (VIDEO)

Autor: P. Z.

Sport

11.01.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva situacija u taboru "parnog valjka" pred duel sa Makabijem.

ŠOK U ARENI: Poni stigao na trening Partizana, a tu je i Đole (VIDEO)

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 dočekuju Makabi, u meču 21. kola Evrolige.

Crno-beli su dan ranije u Areni odradili poslednji trening pred duel sa "ponosom Izraela", a na mestu događaja našla se i ekipa portala Republika.rs.

Naš izveštač iz Arene primetio je da Džejlin Smit i Mateuš Ponitka imaju zanimljive nadimke na dresovima.

Naime, Smitu piše "Đole", a Ponitki "Poni".

Smit je čak i odgovorio na pitanje Republike i objasnio da mu Đole zapravo nije nadimak, nego da je kao poslednje pojačanje crno-belih samo dobio nečiji stari dres za trening.

- Ne znam, moraš mi reći čiji je ovo dres (haha). Oni su mi ga dali, tako to ide kad si nov, dobiješ slučajan dres - odgovorio je Smit za Republiku.

Najnoviji košarkaš Partizana je prokomentarisao narednog rivala.

- Dolaze nakon velike pobede nad Virtusom. Gledali smo utakmicu. Imaju četiri čoveka - Niba, Kolsona, Boldvina i Brauna koji su među najboljim igračima u Evroligi. Biće to još jedan težak zadatak, ali tako ide Evroligin raspored - nema odmora - počeo je bek crno-belih.

Ipak, smatra da tim ima odgovor.

- Mi imamo Pantera, Pi-Džeja, Nanelija, tako da imamo odgovor. Biće veliki izazov. Naša odbrana nije bila dovoljno dobra u četvrtoj četvrtini protiv Fenerbahčea, tako da ćemo imati zadatak da unesemo više defanzivne energije protiv njihovih bekova - dodao je Smit.

Za razliku od Zeka Ledeja, Smit se osrvne na stanje na tabeli.

- Da, pogledam gde smo i ko je na čelu tabele. Znate, od četvrtog do 11. mesta nema prevelike razlike. Mi samo ne smemo da se izgubimo, igramo svaku utakmicu kao da je poslednja i sve će doći na svoje, rekao je Smit i za kraj zaključio:

- Ako pobedimo sutra bićemo u vrlo dobroj situaciji. Kao što Evroliga kaže, svaka utakmica znači. Moramo da shvatimo sutrašnji meč kao da je "sad ili nikad" - završio je Amerikanac.

Ove nedelje je na programu Evroligino duplo kolo, a utakmicu u Areni u znatno boljem raspoloženju dočekuje gostujuća ekipa, pošto je u prvoj polovini sedmice ostvarila trijumf, za razliku od crno-belih. Makabi je kao domaćin srušio najveće iznenađenje sezone do sada Virtus, dok je Partizan izgubio u gostima od Fenerbahčea. Ipak, dobra stvar za izabranike Željka Obradovića je to što imaju dan više odmora od pulena Odeda Kataša.

Podsetimo, "parni valjak" je jedan od retkih tmova koji su ove sezone gostovali u Tel Avivu, pošto je njihov duel na Makabijevom parketu odigran pre nego što je buknuo rat u Izraelu. Tada je "ponos Izraela" slavio sa ubedljivih 96:81, a ubrzo nakon toga je domaće utakmice počeo da igra u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" i to baš na inicijativu Partizana.

Posle 20 kola elitnmog evropskog klupskog takmičenja, Partizan ima polovičan uspeh i trenutno na tabeli drži desetu poziciju, koja je poslednja koja vodi u plej-in. Sa druge strane, Makabi ima skor 12-8 i trenutno je šesti na tabeli, što je poslednje mesto koje ima direktan plasman u plej-of.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading