PARE SU VAŽNIJE OD SVEGA! Ne pomažu ni puna Arena, ni NAJTROFEJNIJI trener u ISTORIJI! Dubai IMA PREDNOST u Evroligi!

Autor:

Sport

10.01.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle loših vesti za večite, stigle su i one dobre, ali za Dubai.

PARE SU VAŽNIJE OD SVEGA! Ne pomažu ni puna Arena, ni NAJTROFEJNIJI trener u ISTORIJI! Dubai IMA PREDNOST u Evroligi!

Foto: Starsport

Paulijus Motiejunas je veoma obazrivo izjavio da su šanse da se Dubai nađe u Evroligi već od naredne sezone jednake za obe mogućnosti. Međutim, katalonski renomirani list "Mundo Deportivo", tvrdi da su sve spekulacije odavno završene, te da će u takmičarskoj sezoni 2024/25 najjača evropska košarka biti snažnija za novajliju istoka.

Podsetimo, danas su stigle vesti kako je Montiejunas otpisao šanse da večiti u skorije vreme zadobiju na svoje ime višegodišnju licencu za Evroligu. Sada, ispada da to mesto već zauzima neko veći, makar prema bankovnom stanju. 

Tvrdi se da je projekat već na stolu od novembarskog sastanka, te da komisija, sastavljena od predstavnika Panatinaikosa, Bajerna, Barselone i Fenerbahčea, uveliko radi na tome da Dubai zaigra sledeće sezone. Konačno DA bi moglo da se čuje već 13. februara, na narednom sastanku vlasnika Evrolige.

Foto: star sport

Košarkaši Partizana

Sve finansijske strane posla su već ugovorene na pomenutom skupu u novembru, tvrdi "Mundo Deportivo", čemu se, navodno, protivio samo Makabi.

Naime, Dubai bi doneo 150 miliona evra za šest godina, što bi bila jaka finansijska potpora za vlasnike Evrolige. Pri tome, tvrdi se da će svaki od klubova koji u vlasništvu drže najeltinije evropsko takmičenje dobiti i po milion evra za svaku od narednih pet sezona.

Foto: star sport

Košarkaši Zvezde Meridianbet

Zauzvrat, Dubai traži klub u ligi i organizaciju dva fajnal fora, ali je Evroliga za sada odbila ovu mogućnost. Spominje se neka vrsta Superkupa u Dubaiju, ali ovo su za sada samo reči u vazduhu.

Poznato je da se Evroliga sve više monetizuje i komercijalizuje, ali takođe izgleda da polako gubi srž evropske košarke na koju su navikli svi poštovaoci parketa na Starom kontinentu. Partizan i Zvezda Meridianbet moraće da ispaštaju zbog novih pravaca evrotakmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading