BOGDAN RAZBIO JOKIĆA: Pogledajte kolika je bila bodovna razlika između dva najbolja srpska košarkaša!

Autor: P. Z.

Sport

09.01.2024

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten reprezentacije osvojio laskavo priznanje.

BOGDAN RAZBIO JOKIĆA: Pogledajte kolika je bila bodovna razlika između dva najbolja srpska košarkaša!

Foto: Profimedia

Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović

Košarkaški savez Srbije ovog utorka u jednom luksuznom beogradskom hotelu organizuje koktel sa osvrtom na 2023. godinu, koja je bila veoma uspešna kada je u pitanju igra pod obručima u našoj zemlji.

Naravno, na mestu događaja našla se i ekipa portala Republika.rs.

Na ceremoniji su proglašeni najbolji u 2023. godini, a nagradu u muškoj konkurenciji osvojio je Bogdan Bogdanović.

Kapiten reprezentacije Srbije je osvojio 27 glasova, a daleko iza njega na drugom mestu se našao Nikola Jokić, sa svega deset.

Hvala svima koji su glasali za mene, ja nažalost nisam tu sa vama, pa će moja sestra primiti nagradu. Izuzetna je čast i privilegija dobiti nagradu, mi se vidimo i sledeće godine - rekao je Bogdan u nasnimljenoj video poruci.

Srpska košarka u 2023. godini

Pre svega, najveći uspeh ostvarila je A reprezentacija Srbije, koja je na Mundobasketu osvojila srebrnu medalju, a vrlo lako je mogla da dođe i do zlata, samo da je imala malo više sreće u velikom finalu.

Sa druge strane, najveći individualni uspeh je ostvario Nikola Jokić, koji je vodio Denver Nagetse do prve titule šampiona NBA lige, a bio, naravno, i MVP finalne serije plej-ofa. Takođe, svima je bilo jasno da je Džoker zaslužio i da po treći put zaredom dobije nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, ali je nju na kraju "iskukao" Džoel Embid.

Takođe, zlatnu medalju je našoj zemlji donela i juniorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu, a predvodio ju je MVP turnira Nikola Topić.

Osim toga, 2023. godina je bila veoma uspešna i na klupskom nivou, pošto je Srbija i prošle, kao uostalom i ove sezone, imala dva predstavnika u Evroligi, o kojima baš svi pričaju. Naravno, radi se o Partizanu i Crvenoj zvezdi Meridianbet.

Podsetimo, crno-beli su prošle sezone stigli do plej-ofa Evrolige i osvojili su AdmiralBet ABA ligu, dok su se crveno-beli okitili duplom krunom, zahvaljujući peharima šampiona Srbije i Kupa Radivoja Koraća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading