REPUBLIKA NA KOKTELU KSS: Legende stigle na ceremoniju (FOTO)

Autor: P. Z.

Sport

09.01.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnoge poznate face došle su na ovu proslavu.

REPUBLIKA NA KOKTELU KSS: Legende stigle na ceremoniju (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Koktel KSS

Košarkaški savez Srbije ovog utorka u jednom luksuznom beogradskom hotelu organizuje koktel sa osvrtom na 2023. godinu, koja je bila veoma uspešna kada je u pitanju igra pod obručima u našoj zemlji.

Naravno, na mestu događaja nalazi se i ekipa portala Republika.rs, a među prvima se pojavio predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predrag Danilović i Ostoja Mijailović

Ubrzo zatim se pojavio i selektor "orlova" Svetislav Pešić.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Između ostalih, na koktelu se našao i jedan od najuspešnijih košarkaških menadžera Miško Ražnatović, a ko je sve još prisutan, možete pogledati u slewdećoj galeriji.

Tom prilikom su proglašeni i najbolji u 2023. godini.

Srpska košarka u 2023. godini

Pre svega, najveći uspeh ostvarila je A reprezentacija Srbije, koja je na Mundobasketu osvojila srebrnu medalju, a vrlo lako je mogla da dođe i do zlata, samo da je imala malo više sreće u velikom finalu.

Sa druge strane, najveći individualni uspeh je ostvario Nikola Jokić, koji je vodio Denver Nagetse do prve titule šampiona NBA lige, a bio, naravno, i MVP finalne serije plej-ofa. Takođe, svima je bilo jasno da je Džoker zaslužio i da po treći put zaredom dobije nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, ali je nju na kraju "iskukao" Džoel Embid.

Takođe, zlatnu medalju je našoj zemlji donela i juniorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu, a predvodio ju je MVP turnira Nikola Topić.

Osim toga, 2023. godina je bila veoma uspešna i na klupskom nivou, pošto je Srbija i prošle, kao uostalom i ove sezone, imala dva predstavnika u Evroligi, o kojima baš svi pričaju. Naravno, radi se o Partizanu i Crvenoj zvezdi Meridianbet.

Podsetimo, crno-beli su prošle sezone stigli do plej-ofa Evrolige i osvojili su AdmiralBet ABA ligu, dok su se crveno-beli okitili duplom krunom, zahvaljujući peharima šampiona Srbije i Kupa Radivoja Koraća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading