TRENER PISTONSA SE POKLONIO JOKIĆU! Evo šta je rekao za Nikolinih MONSTRUOZNIH 16 asistencija! NBA istorija je ispisana!

Autor:

Sport

08.01.2024

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar dominira, i kada ne postiže poene.

TRENER PISTONSA SE POKLONIO JOKIĆU! Evo šta je rekao za Nikolinih MONSTRUOZNIH 16 asistencija! NBA istorija je ispisana!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Detroit Pistonse ubedljivim rezultatom 131:114 na domaćem terenu. 

Srpski gorostas, Nikola Jokić, nije imao iza sebe poentersko veče. Somborac je šutnuo tek tri puta na koš, dve lopte su prošle kroz obruč, ali našao je dvostruki MVP način da se istakne drugačije. 

Naime, Nikola je pored svojih četiri poena imao čak 16 asistencija. Da, dobro ste pročitali, čak 16 puta je "Joker" pronalazio svojim saigračima put do koša i omogućavao im lake poene. 

Pored toga, reprezentativac Srbije je imao i 5 blokada kraj svog imena, a ukoliko uzmemo u obzir da odbrana nije deo igre u kome se Jokić najviše ističe, shvatamo koliko je njegova večerašnja statistika bila bizarna. 

Toga je svestan i trener Detroita, Monti Vilijams, koji se poklonio Nikolinoj partiji, ali i svemu što Srbin radi prethodnih godina u NBA ligi. 

 

 

Na molbu da prokomentariše ovu čudnu utakmicu dvostrukog MVP igrača, trener gostiju je bio vidno zbunjen. 

- Ne znam. On je najbolji igrač na svetu trenutno i ima pravo da ima loše veče (poenterski).  Imao je 16 asistencija. Mi smo bili agreisvni u odbrani na njemu, možda ga je to nerviralo, ne smeš takvim igračima da dopustiš da dođu do mesta koja vole, a ta mesta su za Nikolu  svuda. Našao je način da doprinese asistencijama i to je to - dovršio zatečeni je Vilijams.   

Inače, srpski as je postao tek drugi košarkaš u NBA ligikoji je sakupio 16+ asistencija i 5+ blokada, još od 1996. godine i Džejlena Rouza, takođe, u dresu Nagetsa.

Denver se posle pobede nalazi na sigurnoj trećoj poziciji Zapadne konferencije, dok Pistonsi ostaju zakucani za dno istoka sa samo tri pobede. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading