"CIRKUS" U ASVELU! LJUBIMAC GROBARA OTERAO POCEKA: Toni Parker OSUO PALJBU po bivšem treneru!

Autor:

Sport

07.01.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Fenjeraša" Evrolige muče ozbiljni problemi, a sav "prljav veš" isplivao je na videlo.

"CIRKUS" U ASVELU! LJUBIMAC GROBARA OTERAO POCEKA: Toni Parker OSUO PALJBU po bivšem treneru!

Foto: Starsport

KK Asvel nalazi se na poslednjoj poziciji Evrolige sa samo tri pobede iz 20 mečeva, a kao rezultat neuspeha dva puta u toku sezone su menjali trenera.

Poslednji je ceh platio Đanmarko Poceko koji se zadržao samo tri meseca, a ako je verovati rečima predsednika kluba Tonija Parkera i to mu je bilo previše.

Ono što je bilo nepoznato je da je bivši ljubimac grobara Boris Dalo indirektno uticao na ovakvu odluku kluba.

Toni Parker  dao je intervju za ugledni "L'Equipe" i objasnio sve oko Poceka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Toni Parker

 

- Znali smo još pre dve, tri nedelje da nećemo moći da nastavimo zajedno. Rizikovali smo i zaposlili nekoga koga nismo znali i ko nije bio prvi izbor. Svi znaju da smo hteli Gordona Herberta. Morali smo da ga uzmemo, jer nije bilo puno trenera na tržištu", rekao je za "Ekip" prvi čovek kluba Toni Parker i dodao: "Kada mi je posle dve nedelje rekao da želi jedanaest, dvanaest igrača, da će samo osam ili devet igrati i da će Nando De Kolo igrati sve mečeve u francuskom šampionatu, znao sam da to neće funkcionisati. Nijedan klub u Evroligi ne igra tako. To je nerealno i prosto nemoguće da igrate tri utakmice nedeljno sa devet igrača - rekao je Parker.

Italijanski stručnjak pokušao je da igra sa samo devet igrača, a to ga je na kraju koštalo.

Republika

Foto: Starsport

Boris Dalo

 

- Pokušali smo da nađemo kompromis otpuštajući Frenka Džeksona koji je prema mom mišljenju talentovan i sigurno bi napredovao, ali ga trener nije želeo. Pokušali smo da mu izađemo malo u susret. Posle toga je hteo da otpusti i Borisa Daloa. Tu sam rekao 'Ne'. Da se Nando, Šarl ili neko drugi povredi dok smo ujedno najstariji tim u Evroligi, to nije bilo moguće", rekao je nekadašnji as San Antonio Sparsa.

Asvel čekaju novi izazovi, a prvi naredni je meč protiv Crvene zvezde Meridianbet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading