PROGLAŠEN MVP ADMIRALBET ABA LIGE ZA DECEMBAR: Da li je bilo dileme?

Autor:

Sport

02.01.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom je dobio priznanje.

PROGLAŠEN MVP ADMIRALBET ABA LIGE ZA DECEMBAR: Da li je bilo dileme?

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

MVP AdmiralBet ABA lige za poslednji mesec u 2023. godini je, ako je uopšte i bilo dileme, Luka Božić.

Sa prosekom od 20 poena, 8.2 skoka i 7 asistencija, hrvatski košarkaš je ubeležio prosečan indeks korisnosti od 27.6 i bio ubedljivo najbolji pojedinac.

- Velika mi je čast što sam izabran za MVP-ija u konkurenciji velikog broja košarkaša koji igraju Evroligu. Moji saigrači, treneri i divni navijači su ti koji mi daju neophodnu motivaciju i snagu da nastavim sa dobrim igrama - rekao je Luka za zvanični sajt AdmiralBet ABA lige i dodao:

- Pobede protiv velikih klubova predstavljaju uvek veliko zadovoljstvo. Velika je čast i igrati protiv tih timova u atmosferi u kojoj se posebno osećate. Međutim, nema ništa lepše nego obradovati navijače i osvojiti bodove na mečevima protiv velikih imena - izjavio je Božić.

Zadar je u navedenom periodu upisao tri pobede i dva poraza u okršajima sa Cedevita Olimpijom, Borcem, FMP-on, Partizanom i ekipom Budućnosti.

Verovatno najznačajnija pobeda Zadrana stigla je protiv Partizana rezultatom 84:68 u 13. kolu AdmiralBet ABA lige, u dvorani “Krešimir Ćosić”.

Čovek koji je bio najzaslužniji za pobedu hrvatskog tima jeste upravo Luka Božić. On je za skoro 39 minuta provedenih na terenu upisao 26 poena, po devet skokova i asistencija i jednu ukradenu loptu, što mu je donelo indeks korisnosti 38 i verovatno titulu MVP regionalne lige za decembar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading