BROJKE NE LAŽU: Partizan i Crvena zvezda Meridianbet su potpuno JEDNAKI ove sezone!

Autor: P. Z.

Sport

25.12.2023

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda utisak nije takav, ali razlike između večitih nema.

BROJKE NE LAŽU: Partizan i Crvena zvezda Meridianbet su potpuno JEDNAKI ove sezone!

Foto: Starsport

Večiti derbi

Košarkaši Partizana doživeli su neprijatan poraz od Zadra u meču 13. kola AdmiralBet ABA lige, čime su se po mišljenju mnogih već oprostili od borbe za prvu poziciju u regularnom delu sezone, pošto sada imaju tri pobede manje od Crvene zvezde Meridianbet.

To u praksi znači da im ni pobeda u večitom derbiju ne bi donela previše, pošto bi im za lidersku poziciju uoči plej-ofa bilo potrebno da crveno-beli dožive još dva poraza u ostalim mečevima, a da oni slave u svakom.

Standings provided by Sofascore

Sa druge strane, u Evroligi je slika potpuno drugačija, pošto "parni valjak" (9-7) ima tri pobede više od tima sa Malog Kalemegdana (6-10).

Partizan se u eliti ravnopravno bori za poziciju među šest najboljih timova, kako bi preskočio učešće u plej-inu, dok se Crvena zvezda Meridianbet nada seriji pobeda koja bi joj omogućila da se domogne makar tog plej-ina.

Standings provided by Sofascore

Prema tome, trenutna situacija deluje kao da su grobari digli ruke od regionalne lige i nadaju se samo uspehu u Evroligi, dok je sa delijama potpuno drugačija slika, jer veruju u to da će im domaći teren u plej-ofu AdmiralBet ABA lige doneti mnogo, dok se ne nadaju previše rezultatima u eliti.

Kada se ove dve tabele gledaju odvojeno, niko ne bi ni pomislio da su večiti rivali ove sezone ujednačeni, ali kada se spoje, oni su potpuno jednaki! Partizan i Crvena zvezda Meridianbet su ove sezone odigrali ukupno po 29 utakmica, a imaju identičan skor 18-11.

Takav trend bi mogao da se nastavi i u četvrtak, kada u okviru 17. kola Evrolige Partizan dočekuje Virtus, a Crvena zvezda Meridianbet ide u goste Panatinaikosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading