NIKSI PREKINULI TROGODIŠNJI POST! Njujork prvi upisao NBA pobedu u 2024. godini! Rendl UKROTIO "vukove"!

Autor:

Sport

01.01.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Njujork Niksa ostvarili su pobedu na domaćem terenu protiv Minesota Timbervulvsa rezultatom 112:106.

NIKSI PREKINULI TROGODIŠNJI POST! Njujork prvi upisao NBA pobedu u 2024. godini! Rendl UKROTIO "vukove"!

Foto: Tanjug/AP

Tako je prva NBA utakmica koja se odigrala u novoj 2024. godini pripala timu iz "Velike jabuke", uz fenomenalnu partiju najboljeg pojedinca meča Džulijusa Rendla.

Pred više od 20.000 gledalaca u "Medison Skver Gardenu" nezaustavljivi Rendl je "sasuo" u obruč "vukova" fantastičnih 39 poena, uz devet uhvaćenih lopti, pa mu je samo jedan skok nedostajao za dabl-dabl. Time je Njujork uspeo da pred svojim navijačima savlada večerašnjeg rivala prvi put još od februara 2021. godine!

Protiv Minesote je Rendl šutirao neverovatnih 24 puta, bio je precizan 12 puta iz 18 pokušaja za dva i 2/6 za tri, dok je sa slobodnih bacanja pogodio devet penala iz 13 šuteva, sve to za 36 minuta provedenih na parketu.

Što se tiče "vukova", istakli su se Entoni Edvards i Karl-Entoni Tauns koji su zajedno postigli čak 64 koševa, gotovo dve trećine u odnosu na sve ostale igrače Minesote protiv Njujorka. Na kraju se Edvards zaustavio na 35 poena, dok je Tauns ubacio 29 koševa.

U pobedničkom sastavu, osim Rendla, značajan doprinos trijumfu Niksa dali su Džejlen Branson sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 14 uhvaćenih lopti, dok je u Minesoti Rudi Gober imao dvocifren bilans u kolonama od 10 koševa i čak 15 skokova.

Minesota je pretrpela osmi poraz u sezoni, uz 24 pobede, dok su Niksi sada na skoru 18-15.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading