GILESPI POSLE DEBIJA U CRVENO-BELOM DRESU! Pojačanje Zvezde Meridianbet iznelo UTISKE o pobedi, Beogradu, navijačima... Evo šta OČEKUJE!

Autor:

Sport

24.12.2023

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi košarkaš srpskog šampiona oduševljen prijemom na Malom Kalemegdanu.

GILESPI POSLE DEBIJA U CRVENO-BELOM DRESU! Pojačanje Zvezde Meridianbet iznelo UTISKE o pobedi, Beogradu, navijačima... Evo šta OČEKUJE!

Foto: Starsport

Dočekao je Fredi Gilespi debi u Crvenoj zvezdi Meridianbet u meču AdmiralBet ABA lige i pobedi protiv Splita, međutim, nije uspeo da se upiše u strelce.

- Najvažniji je što smo pobedili. Bilo je dobro naći se na terenu, uzbuđen sam što sam konačno zaigrao sa novim saigračima. U početku sam bio malo nervozan, ali generalno gledano sve je prošlo dobro - rekao je Gilespi posle susreta.

Trener Janis Sferopulos ga je okarakterisao kao odličnog defanzivca, koji ima vrhunske fizičke predispozicije sa rasponom ruku od 226 centimetar. Osvrnuo se po završetku utakmice i na svoju ulogu u timu:

- Mogu da doprinesem u zaštiti obruča, na ofanzivnom skoku, postavljanju blokova i mislim da se dobro uklapam. Ovi momci daju sve od sebe u svakom posedu, ozbiljno pristupaju svom poslu i to poštujem. Imamo isti identitet i mentalitet.

Foto: Starsport

trener Zvezde Meridianbet Janis Sferopulos i Fredi Gilespi

Napominje je da je došao u odličnu ekipu i posebno pohvalio pleja Zvezde Meridianbet Jaga dos Santosa, sa kojim je delio megdan prošle sezone na nemačkim parketima.

- Igrao sam protiv Jaga u Bundesligi prošle sezone i bio je sjajan. Naći će svoj ritam u Evroligi i biti odličan i tamo. Imamo dubinu, odličnu hemiju među momcima koji vole da igraju čvrsto.

Oduševljen je boravkom u srpskoj prestonici:

- Obožavam Beograd. Dok sam bio u Bajernu, uvek sam se radovao dolasku u jedan od moja tri omiljena grada u Evropi.

Svestan je šta se od njega, ali i čitave ekipe očekuje i deli visoke klupske ambicije.

- Očekujem pobede. Trenutno je takva situacija da su neki momci otišli, ja sam nov i pokušavam da pronađem ritam i napredujem svakim danom. Ipak, glavni fokus je na pobedama. Takav je klub i uvek su visoka očekivanja - istakao je Fredi Gilespi.

Njegov debi u Evroligi očekuje se u 18. kolu protiv Fenerbahčea u Istanbulu, pošto za naredni duel protiv Panatinaikosa u Atini neće biti u protokolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading