PARTIZAN I ZVEZDA MERIDIANBET VOZE NA NBA POGON: Večiti rivali s nikada više igrača iz najjače lige sveta!

Autor:

Sport

19.12.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 13 košarkaša iz aktuelnih timova crno i crveno-belih imalo više ili manje zapažene epizode u Americi.

PARTIZAN I ZVEZDA MERIDIANBET VOZE NA NBA POGON: Večiti rivali s nikada više igrača iz najjače lige sveta!

Foto: Starsport

Šabaz Nejpir i Frenk Kaminski

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Meridianbet i ove godine imaju zapažene uloge u Evroligi.

Pred 15. kolo, u kojem će odmeriti snage sa španskim ekipama, Valensijom u gostima i Realom u Beogradu, izabranici Željka Obradovića i Janisa Sferopulosa imaju učinke 8-6, odnosno 5-9, što je, pogotovo u slučaju crno-belih, obećavajuće pred nastavak takmičenja u želji da se bude u deset najboljih ekipa koje donose nokaut fazu, pa makar i kroz novi plej-in.

NAJVIŠE RATNIKA

Međutim, crveno-beli će u narednim kolima imati znatno jači tim jer je na Mali Kalemegdan stigao centar Fredi Gilespi. On je proteklu sezonu i po nastupao za Bajern i stekao važno evroligaško iskustvo posle igranja u Americi, odnosno i u NBA ligi.

Upravo je dolaskom Gilespija porasla kolonija igrača večitih rivala koji su nekada igrali u najjačoj ligi na svetu, pa sada zajedno imaju tačno 13 igrača s NBA iskustvom, odnosno više od celog jednog tima. Upravo je Amerikanac rodom iz Minesote osmi igrač crveno-belih s NBA iskustvom jer je igrao za Toronto i Orlando na 29 utakmica.

Pominjanje NBA igrača iz Zvezde Meridianbet nemoguće je ne krenuti od Srba, a to su Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić. Teo je za dve sezone u LA Klipersima odigrao 60 utakmica. Nedović i Kuzmić su igrali za Golden Stejt, s tim da je bek igrao na 24 meča, a centar 37 u dve sezone, ali ima NBA šampionski prsten iz 2015.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miloš Teodosić u dresu Los Anđeles Klipersa

Letos se iz Amerike vratio i Crnogorac Marko Simonović, koji je u Čikago Bulsima sakupio 16 nastupa za dve sezone.

Šabaz Nejpir ima daleko veće NBA iskustvo jer jer za šest sezona u šest ekipa nanizao 345 NBA mečeva. Džoel Bolomboj ima 18 nastupa, ali se tokom dve sezone dobro upoznao s NBA filozofijom košarke.

S druge strane, Majk Tobi se u NBA nije snašao i ima samo dva nastupa za Šarlot. Doduše, njemu je i sudbina u crveno-belom pod znakom pitanja.

MENJALI KLUBOVE

Što se igrača Partizana tiče, njih petorica imaju takođe "šareno" NBA iskustvo. Naš Alen Smailagić je za Golden Stejt odigrao 29 mečeva, dok poslednji pristigli Bruno Kaboklo ima 105 nastupa za Toronto, Sakramento, Hjuston i Memfis.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Alen Smailagić u dresu Golden Stejta

Pi Džej Doužer je sakupio 121 utakmicu za Oklahomu, Dalas, Boston, Denver i Sakramento. Zato najiskusniji Frenk Kaminski ima čak 413 NBA mečeva u nogama za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston.

Iako je najduže u Partizanu, Džejms Naneli ima kakvo-takvo NBA iskustvo jer je 37 puta izlazio na teren u dresovima Finiksa, Atlante, Filadelfije, Minesote, Hjustona i Nju Orleansa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading