AMERIKA SE POKLONILA SRBINU! Jokić oborio još jedan REKORD!

Autor:

Sport

23.12.2023

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač Nagetsa nema premca u uhvaćenim loptama.

AMERIKA SE POKLONILA SRBINU! Jokić oborio još jedan REKORD!

Foto: www.profimedia.rs

Ponovo je Nikola Jokić bio najzaslužniji za pobedu Denvera, treću u nizu, a ukupno šestu u poslednjih sedam mečeva. Nagetsi su slavili na gostovanju Bruklinu rezultatom 122:117, dok je srpski centar nastavio da ispisuje zlatne stranice franšize iz Kolorada.

"Džoker" je, naime, na meču protiv Netsa u gostima postao najbolji skakač u istoriji aktuelnog NBA šampiona.

Srbin je u Bruklinu imao 11 uhvaćenih lopti i sada je došao do cifre od ukupno 6.631 skokova u karijeri.

 

 

Zbog toka je srpski as prestigao dosadašnjeg rekodera i nekadašnjeg igrača, kasnije i trenera Nagetsa Dena Ajsela, koji je tokom karijere sakupio 6.630 skokova. On je od 1975. do 1985. nastupao za aktuelnog šampiona NBA, pa nema sumnje da će Srbin u budućnosti još više popraviti ovaj rekord. 

Nikola je već odavno i najbolji asistent u istoriji kluba sa 4.220 asistencija, a samo još Fat Lejver ima i Aleks Ingliš imaju preko 3.000 uspešnih dodavanja za koš.

Jokiću je ostalo da obori samo još Inglišov rekord po broju poena u dresu Denvera, ali mu za to nedostaje još 8.850 koševa. Srpski reprezentativac je po ovom parametru tek četvrti sa 12.796 poena, a ispred njega su Karmelo Entoni sa 13.970, Ajsel sa 14.659 i Ingliš sa 21.645.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading