ŠTA OVO ZNAČI ZA VEČITE: Ekipa Dušana Alimpijevića u EVROLIGI od sledeće sezone?

Autor:

Sport

16.12.2023

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bešiktaš bi od naredne sezone mogao da zaigra u najelitnijem evropskom takmičenju.

ŠTA OVO ZNAČI ZA VEČITE: Ekipa Dušana Alimpijevića u EVROLIGI od sledeće sezone?

Foto: Starsport

Dušan Alimpijević

Košarkaše Bešiktaša sigurno je iznenadila vest da bi od sledeće sezone mogli da zaigraju u Evroligi sa gigantima poput Fenerbahčea i Real Madrida.

Ekipa koju trenira Dušan Alimpijević trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji u svojoj grupi u Evrokupu, a isto mesto zauzimaju i u šampionatu Turske. Ipak, i bez sportskog učinka moglo bi da se desi da crno-beli iz Istanbula izađu na najveću evropsku smotru. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Alimpijević

Predsednik turskog tima, Hasan Arat, najavio je da će klub povući prve poteze za dobijanje specijalne pozivnice, a jedan deo procedure moglo bi biti fuzionisanje dva istanbulska kluba, pomenutog Bešiktaša i Bahčešehira.

- U januaru ćemo razgovarati sa (bivšim predsednikom Bašahšehira) Huseinom Jucelom da dobijemo specijalnu pozivnicu za Evroligu. Nadajmo se da će doći do spajanja Bešiktaša i Bahčešehira. Ovo je veliki projekat - izjavio je Arat. 

Podsetimo, u Evroligi su sigurni učesnici samo oni sa A licencom, dok ostali klubovi zavise od rezultata u Evrokupu i "vajld karte", preko koje ulaze i Crvena zvezda Meridianbet i Partizan, budući da AdmiralBet ABA liga nema sigurnog učesnika u najelitnijem evropskom takmičenju.

Nameće se pitanje, posle Dubaija, koji je skoro zasigurno dobio mesto u Evroligi, i sada Bešiktaša, koji tek ulazi u priču, da li će biti mesta za beogradske klubove? Da li ovo znači da već od sledeće sezone nemamo privilegiju dva tima u najelitnijem evropskom takmičenju?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading