BOMBA NA ČIZMI! Đorđević preuzima Italijane

Autor: M. N.

Sport

13.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sale ima novi posao

BOMBA NA ČIZMI! Đorđević preuzima Italijane

Foto: Starsport

Saša Đorđević, selektor Kine

Aleksandar Đorđević postaće novi selektor reprezentacije Italije. On je na klupi "azura" naslediti Đanmarka Poceka, koji je od prošle godine bio na funkciji selektora Italijana.

Sale Đorđević je na nedavno završenom Mundobasketu vodio Kineze, ali je ispao već nakon grupne faze takmičenja u "Smart Araneta Koliseumu". Očekuje se da dođe do raskida saradnje sa ovim timom, posle čega bi bivši selektor Srbije preuzeo kormilo tima sa Apenina.

Đorđević je Srbiju vodio u periodu od 2013. do 2019. godine, a kao klupski trener je radio u Panatinaikosu, Bajernu, Virtusu i Fenerbahčeu. S našom reprezentacijom osvojio je tri srebra, bili smo vicešampioni na Svetskom prvenstvu, Evropskom i Olimpijskim igrama. Legendarnom Saletu je na klupi našeg tima samo nedostajala zlatna medalja. 

S novim selektorom Italijani će pokušati da obezbedi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu kroz kvalifikacioni turnir, a Azuri su u grupi sa Bahreinom i Portorikom, dok u drugoj grupi istog turnira igraju još Meksiko, Obala Slonovače i Litvanija.

Videćemo da li će Srbija imati više sreće protiv Italije sa Đorđevićem na njihovoj klupi.

Podsećamo, ova reprezentacija pobedila nas je na tri poslednja velika meča - kvalifikacije za OI, Evropsko prvenstvo i na Mundobasketu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading