SRBIJA PLAĆA DA JE HRVATI GAZE: Skandalozno ponašanje čelnika AdmiralBet ABA lige, podle namere isplivale na videlo

Autor:

Sport

01.12.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici regionalnog takmičenja, koje se finansira i novcem naših klubova, i Hrvatska planiraju zajedničku promociju te države i njihove košarke.

SRBIJA PLAĆA DA JE HRVATI GAZE: Skandalozno ponašanje čelnika AdmiralBet ABA lige, podle namere isplivale na videlo

Foto: ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

Čelnici AdmiralBet ABA lige rade Srbiji o glavi, protiv srpskih timova i interesa u regionalnom takmičenju. Da glavešine nadmetanja na Jadranu drže stranu Hrvatskoj, a na štetu naše zemlje, evidentno je po potezima koje vuku godinama, ali sada su prevršili svaku meru jer bukvalno izvlače pare iz džepova srpskih klubova i tim novcem plaćaju promociju hrvatske košarke.

Naime, prvi čovek AdmiralBet ABA lige Dubravko Kmetović, takmičenja čiji rad finansiraju klubovi pa i Crvena zvezda Meridianbet, Partizan, Mega, FMP i Borac, sastao se sa čelnicima Hrvatske kako bi se dogovorili oko organizacije revijalne utakmice između Hrvatske i reprezentacije Evrope a sve u čast Dražena Petrovića koji bi 2024. napunio 60 godina. Na sastanku sa premijerom Andrejem Plenkovićem i ministarkom turizma i sporta Nikolinom Brnjac su bili i članovi porodice tragično nastradalog košarkaša ispred Fondacije "Dražen Petrvović" i to njegov brat Aco i majka Biserka.

 

 

- Podržavamo inicijativu Fondacije "Dražen Petrović" o organizaciji revijalne utakmice Hrvatske i reprezentacije Evrope u septembru 2024. u spomen na legendarnog Dražena, u susret 60. rođendana. Ponosni smo na uspehe Dražena Petrovića, čije je ime trajno zapisano u hrvatskoj i svetskoj košarci - poručio je Plenković.

I sve bi to bilo lepo sa sportske strane da nije u pitanju plan da se na taj način promovišu Hrvatska i hrvatska košarka a da sve bude plaćeno i novcem koji su preko AdmiralBet ABA lige i Kmetovića dali srpski klubovi, a preko njih i građani Srbije. Skandal je još veći ako se zna da Hrvatska kao država, pa i sam Plenković, vode neprijateljsku politiku prema Srbiji i često svojim potezima i izjavama udaraju na nas. Zato da potezi protiv srpskih klubova i Srbije koje vuku Kmetović i AdmiralBet ABA liga nisu slučajni potvrđuje i ova saradnja a pod izgovorom da žele da se sećaju košarkaške legende kakva je bio Dražen Petrović.

Republika

Foto: twitter printscreen

Poruka u Zadru pred meč sa Zvezdom Meridianbet

Poslednji primer bio je napad hrvatskih maskiranih huligana na srpske novinare i prijatelje crveno-belog kluba pred gostovanje Zadru. Kao i mnogo puta pre, Kmetović i regionalno takmičenje su ostali nemi ili su blago osudili incident, a sada je bliskom saradnjom sa čelnicima Hrvatske otkriveno zašto to rade. Tada su se sa Malog Kalemegdana oglasili saopštenjem i upitali zašto odgovorni iz AdmiralBet ABA lige ćute povodom skandala u Zadru. Odgovor na to obraćanje nije stigao, barem ne zvaničan, mada i najnovija saradnja Kmetovića i države Hrvatske sve govori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Zbog svega toga, iako ih smatramo direktno odgovornima zbog ćutanja, kao čelnike ABA lige: direktora Dubravka Kmetovića, sportskog direktora Miliju Vojinovića, Vanu Dunov predsedavajuću ABA lige ( i direktorku KK Zadar ujedno), disciplinskog sudiju Hrvoja Vidana i Aleksandra Todorovića direktora za medije, da se hitno oglase i donesu konkretne odluke kako se nedeljna utakmica ne bi pretvorila u nastavak ove „kampanje“ koja je očigledno najavljena još pre tri dana. Sa kojim razlogom i u čijem interesu – nije nam poznato!

Komentari (0)

Loading