PARTIZANE, NE GUBI SE TAKO GLAVA: Aleksandar Đorđević savetuje bivši klub

Autor:

Sport

06.12.2023

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako mora da preuzme individualnu odgovornost, kaše bivši košarkaš.

PARTIZANE, NE GUBI SE TAKO GLAVA: Aleksandar Đorđević savetuje bivši klub

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana bili su na korak do fajnal-fora Evrolige prošle sezone, ali je na kraju u Kaunas otišao Real. Crno-beli su praktično imali sve u svojim rukama u drugom meču u Madridu, na kraju su i pobedili i poveli sa 2:0 u seriji i verovatno bi rešavali prolazak u Beogradu, ali je usledila dobro poznata tuča na terenu posle koje je "kraljevski klub" bolje prošao.

Naime, Partizanu su bili suspendovani ključni igrači Kevin Panter i Matijas Lesor, povredio se Dante Egzum, pa je Real slavio u Beogradu oba puta i onda overio prolaz kod kuće u majstorici. Upravo se zato nekadašnji košarkaš crno-belih i legenda srpske košarke Aleksandar Đorđević osvrnuo na taj duel.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

- Partizan je evroski velikan, imaju legendarnog trenera i ako budu uspeli da naprave uspeh sa njim, biću jako srećan. Bio sam jako tužan što se nije desilo prošle godine, ali eto desile su se neke stvari na parketu, greške. Svako mora da preuzme individualnu odgovornost. Igrači treba da igraju, treneri da treniraju... Nema mesta za tuču, da izgubiš glavu u trenutku kada ti se ukazuje nešto neverovatno veliko. Lično, treba gledati sve to iz ugla kluba koji te plaća mnogo, kao i iz ugla svih koji rade za tebe, da te stave u poziciju da uradiš nešto dobro. Šta mislite, da li kroz istoriju nije bilo velikih igrača koji nisu bili provocirani, udarani, faulirani snažno - rekao je Đorđević, između ostalog, za Eurohoops podkast u opširnom intervjuu, pa nastavio:

Foto: Printscreen/Twitter/ BasketNews

Tuča u Madridu

- Da li je Nikos Galis trebalo da reaguje svaki put kada su ga tukli namerno? O čemu pričamo... Tuča u onako bitnom trenutku, odgovornost je isključivo igrača koji su bili na parketu. Nažalost, pred četvrtu utakmicu te serije svi su mislima i emocijama bili u situaciji zbog tragičnog događaja sa decom u školi... Prvi sam rekao da ta utakmica ne bi smela da se igra, zbog poštovanja prema toj deci i njihovim porodicama, gradu, državi... Ali, odluka je doneta i oni su hteli da igraju, jasno je bilo da niko nije bio svoj. Svi su plakali na tribinama, na parketu, utakmica nije odigrana u pravim uslovima za sportiste. Bilo je jako teško, a morao si da budeš hladne glave, sa vatrom u srcu. A, nije bilo tako, bilo je sve, samo ne tako. Tu utakmicu nisam čak ni pogledao. Real je iskoristio celu situaciju kao iskusan tim da vrati seriju u Madrid, odigrali su dobru utakmicu, na kraju zaslužili da odu na Fajnal for, kasnije su uzeli titulu -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading