BRUKA I SRAMOTA! Sudije baš MRZE Srbina! Nikola Jokić ISKLJUČEN! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.12.2023

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač Denvera zaradio drugo isključenje u karijeri.

BRUKA I SRAMOTA! Sudije baš MRZE Srbina! Nikola Jokić ISKLJUČEN! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera pobedili su na gostovanju Čikago rezultatom 114:106, ali je meč ostao u senci isključenja Nikole Jokića!

Sudije su isključile srpskog centra u finišu druge četvrtine, pošto prethodno nisu svirale očigledan faul.

Jokić je iz potpuno neobjašnjivog razloga poslat u svlačionicu, a Nagetsi su do kraja i bez najboljeg igrača ostvarili pobedu, drugu uzastopnu posle tri poraza u seriji. Istovremeno, branilac titule nije igrao samo bez srpskog centra nego i bez Džamala Mareja i Kentejvijusa Koldvel Poupa, što samo daje značaj na uspehu aktuelnih NBA šampiona.

Za 16 minuta na parketu, Jokić nije izveo nijedno slobodno bacanje, a smatrao je da je fauliran pod košem u duelu sa Nikolom Vučevićem, što se vidi i na snimku. Obzirom da su ga sudije izignoirisale, Jokić je krenuo po objašnjenje, zatim na 1:08 pre kraja poluvremena zaradio tehničku i isključenje!? Sramno ponašanje arbitara prema višestrukom MVP, aktuelnom šampionu i najkorisnijem igraču prošlosezonskog NBA finala.

Inače, Nikola je do isključenja upisao četiri poena, devet skokova i šest asistencija. Što se tiče Denvera, najefikasniji je bio Džekson sa 25 poena i pet pogođenih trojki iz osam pokušaja, Majkl Porter je dodao 17 poena i sa dve pogođene trojke postao 10. igrač u istoriji Denvera sa "500+" trojki. Eron Gordon je dodao 14 poena, sedam skokova, šest asistecija, dok je 16 koševa, šest skokova i tri asistencije imao Džulijan Li Stroter.

To je već drugo isključenje za Jokića na 24 utakmice od početka sezone. Prethodno je toliko je puta bio isključen bio na 288 utakmica u razmaku od 2019. do 2023. godine.

REZULTATI:

Boston - Klivlend 120:113

/Braun 25 - Mičel 29/

Dalas - LA Lejkers 127:125

/Dončić 33 - Dejvis 37/

Čikago - Denver 106:114

/Vajt 27 - Džekson 25/

Finiks - Golden Stejt 119:116

/Buker 32 - Kari 24/

LA Klipers - Sakramento 119:99

/Lenard 31 - Marej 17/

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading