"BOMBA" IZ NBA LIGE: Nikola Topić PRVI PIK na draftu!?

Autor:

Sport

12.12.2023

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno poštovanje imaju iz najjače lige na svetu prema mladom plejmejkeru.

"BOMBA" IZ NBA LIGE: Nikola Topić PRVI PIK na draftu!?

Foto: Admiral Bet ABA liga

Nikola Topić igra fantastično u dresu Mege ove sezone.

Mladi košarkaš na pozajmici iz Crvene zvezde Meridianbet svom matičnom klubu ubacio je 21 poen uz po pet skokova i asistencija, a ovo je samo još jedno u nizu njegovih fenomenalnih izdanja.

Nikola je na proseku od 18.9 poena, 6.8 asistencija i 3.2 skoka, a ovo nije ostalo neprimećeno od strane NBA skauta koji mu predviđaju blistavu karijeru "preko bare".

Čuveni "Sbnation" objavio je da bi Nikola Topić mogao da bude prvi pik na NBA draftu!

Najranije izabrani košarkaš iz Srbije bio je Darko Miličić, koji je bio drugi izbor 2003. godine od strane Detroita(odmah iza Lebrona Džejmsa),  a upravo Pistonsima se prognozira da će birati mladog Topića sa prve pozicije! 

-Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera za Megu iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. Argument da će on biti prvi pik leži u sjajnoj produkciji u ABA ligi: kroz 10 utakmica, prosečno postiže 18.9 poena, 6.8 asistencija, 3.2 skoka i 1.1 ukradenu loptu po utakmici uz šutiranje od 52 posto iz igre. Poseduje treći najbolji indeks igrača, popularnu ukupnu metriku u evropskoj košarci, u ligi.

Republika

Foto: Sbnation/NBA

Nikola Topić prvi pik na draftu

 

- Topićeva karakteristična veština je prolazak ka košu i postizanje poena. Ima izuzetno brz prvi korak da probije prvu liniju odbrane, i izvanrednu brzinu da se odvoji kada dostigne najveću brzinu. Dokazao je da je vešt u završnoj fazi napadaove godine, postižući 66.3 posto svojih šuteva za dva. Često ga vidimo kako ostavlja svog branioca u prašini i završava sa produžetkom prema košu, ili koči i stvara otvoren prozor dok mu protivnik prolazi pored. Topiću nije potrebno postavljanje bloka da bi stvorio dodir sa obručem, ali je i dalje impresivan u pik-en-rolu. Pokazao je sposobnost da brzo preda loptu kao dodavač i manipuliše uglovima i tempom da bi stvorio prilike za postizanje poena za sebe i svoje suigrače - stoji u objavi.

Jednog Nikolu su prevideli na NBA draftu, izabran je sa 41. pozicije i postao je najbolji košarkaš na svetu. Amerikanci ne greše dva puta.

Ostaje nada da su im predviđanja tačna i da će Topić imati karijeru makar približno uspešnu kao njegov imenjak Jokić koji dominira NBA ligom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading