ZVEZDA MERIDIANBET PREŽIVELA DRAMU! Megini klinci umalo do nove SENZACIJE! Teo i Nedović vodili crveno-bele do POBEDE! (VIDEO)

Autor:

Sport

11.12.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su na gostovanju Megu u 11. kolu AdmiralBet ABA lige rezultatom 88:98 (27:22, 13:26, 30:20, 18:30) u dvorani “Ranko Žeravica”.

ZVEZDA MERIDIANBET PREŽIVELA DRAMU! Megini klinci umalo do nove SENZACIJE! Teo i Nedović vodili crveno-bele do POBEDE! (VIDEO)

Foto: Starsport

Utakmicu punu preokreta odigrali su Mega i Zvezda Meridianbet, u kojoj su obe ekipe imale lepu prednost koju su sustizale, pa su se često i smenjivale u vođstvu. Poput one spektakularne pobede nad Partizanom, autokošem Uroša Trifunovića, “vrtić” Marka Baraća je još jednom evroligašu “pokazao zube” i do poslednjeg trenutka bio ravnopravan rival, iako konačan rezultat ne govori tako.

Izabranici Janisa Sferopulosa su lose ušli u meč, ne dozvolivši domaćinu da preko raspoloženog Uroša Plavšića dođe do osetnije prednosti. Neuhvatljivje bio košarkaš Mege za kojeg igrači u crveno-belim dresovima nisu imali rešenje. Već do odlaska na prvu malu pauzu, Plavšić je ubacio kroz obruč Zvezde Meridianbet čak 13 poena, dok ga je ispratio Đurišić, pa je Mega u jednom trenutku imala i sedam koševa viška (27:20).

MEGA - CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET 88:98 (27:22, 13:26, 30:20, 15:19, 18:30)

DVORANA: "Ranko Žeravica". SUDIJE: Saša Pukl, Igor Dragojević, Miloš Koljenšić.

MEGA: Miljenović 6, Jelavić 11, Kobisti 3, Popović, Milutinović, Iljasoglu 11, Đurišić 12, Kovačević, Plavšić 16, Jović 6, Topić 21, Malovec 2.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET: Lazarević 2, Teodosić 21, Davidovac 7, Mitrović 8, Lazić 5, Simonović 8, Nejpir, Tobi 2, Bolomboj 12, Nedović 23, Gedraitis 3, Dos Santos 7.

 

Standings provided by Sofascore

 

Probudio se srpski šampion i u drugom kvartalu “postavio stvari na mesto”. Razigrali su se Nemanja Nedović, Džoel Bolomboj i Jago dos Santos, pa je Sferopulosov tim ubedljivom i efikasnom igrom ekspresno preokrenuo rezultat u svoju korist. Samo je srpski bek do odmora bio dvocifren sa 12 koševa, pa je bez dileme bio najzaslužniji što je Zvezda Meridianbet ovu četvrtinu dobila s 13 razlike i stigla do vođstva.

Republika

Foto: Starsport

 

Megi je pripala treća četvrtina, u kojoj se “probudio” Nikola Topić i protiv svog kluba ubacio 15 poena, pa je na njegovim krilima domaćin u poslednju četvrtinu ušao sa košem prednosti 70:68.

Gde je stao u prethodnoj, Topić je nastavio u poslednjoj četvrtini i pogodio dve vezane trojke za 83:80, međutim, serijom 0:9 u poslednja dva minuta, Crvena zvezda Meridianbet je prelomila utakmicu u svoju korist i ostvarila 10. uspeh u dosadašnjih 11 kola.

Zvezdu Meridianbet je do pobede vodio Nemanja Nedović sa 23 poena, Miloš Teodosić je bio sjajan sa dva manje i pet asistencija, dok je dvocifren bio i Bolomboj sa 12 koševa.

Kod Mege, Nikola Topić je izdominirao sa 21 poenom, Uroš Plavšić je dodao 16, Nikola Đurišić se zaustavio na 12 koševa, dok su dvocifreni još bili Jelavić i Iljasoglu sa po 11 poena.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice Mega - Crvena zvezda 88:98.

ČETVRTA ČETVRTINA

U poslednjem kvartalu vladala je potpuna rezultatska klackalica. Sa dve uzastopne trojke Nikole Topića, Mega je nastavila da održava vođstvo protiv evroligaša, ali je Davidovac na četiri minuta pre kraja vratio minimalnu prednost na stranu Zvezde Meridianbet (83:84).

Usledio je odgovor Đurišića, da bi Nemanja Nedović potom uposlio Davidovca koji je rutinski završio akciju pod faulom, a potom i poentirao sa penala za 85:87. Usledila je potom realizacija Mitrovića koji je odveo goste na +4, da bi zatim trojku pogodio Teodosić za ogromnih 85:92 na 50 sekundi pre kraja.

Crveno-beli su rutinski priveli meč kraju i upisali 24. uzastopnu pobedu protiv Mege, zadržali oreol nepobedivosti u međusobnim duelima, a ujedno došli i do 10. trijumfa u 11 kola regionalnog takmičenja.

TREĆA ČETVRTINA

 

 

Zapretila je ponovo Mega u trećoj četvrtini i napravila dličan niz, koji joj je donela izjednačenje 52:52, međutim, Zvezda Meridianbet je uzvratila na isti način i nizom od 0:5 vratila prednost na svoju stranu.

Krenuo je tada da pogađa i Nikola Topić, zbog kojeg su NBA menadžeri bili prisutni u dvorani “Ranko Žeravica”, ali je i gost u svojim redovima imao fenomenalnog Nedovića koji je uvek vukao Sferopulosov tim, kada bi se domaćin rezultatski približio.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović u prodoru

Tejnička za Bolomboja donela je Topiću 13. poen u njegovoj blistavoj trećoj četvrtini, kojom je Mega prišla samo na minus dva (64:66), da bi potom proradili Miljenović i ostali igrači domaćih, pa je domaćin dobio ovaj kvartal 30:20 i u poslednjih deset minuta ulazi vođstvom 70:68.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme vođstvom Crvene zvezde Meridianbet 48:40.

DRUGA ČETVRTINA

U drugoj četvrtini Zvezda Meridianbet je u potpunosti uhvatila priključak, jer je poenima Simonovića i Nedovića sa “penala” napravila 0:4 čime je stigla na samo pola koša zaostatka (27:26).

Poenima Jaga dos Santosa, Zvezda Meridianbet je u 13. minutu stigla do vođstva 27:29, a Brazilac je samo produžio seriju gostiju na 0:7, koju je nastavio Nemanja Nedović za 27:31.

Foto: Starsport

 

Razigrali su se tad Džoel Bolomboj i Jago dos Santos, uz Nedovića koji je već do odmora postigao 12 poena, dok je Teodosić doprineo sa osam, pa su gosti brzo preokrenuli situaciju u svoju korist i već na poluvreme otišli sa prednošću od 48:40.

PRVA ČETVRTINA

 

 

Domaći su bolje otvorili utakmicu i preko Uroša Pavšića koji je već u uvodnoj deonici dao 13 poena, stigli do najvećih sedam poena prednosti (17:10).

Uzvratila je Zvezda Meridianbet serijom 0:4, a potom i trojkom kapitena Lazića vrativši se u potpunosti u meč (19:17). Ipak, odolevao je domaćin, pošto je veliku pomoć Plavšiću pružao i Đurišić, koji je u prvoj četvrtini stigao već do sedam koševa.

Novom serijom, Mega je ponovo otišla na staru prednost od +7 (27:20), koju je na kraju ovog kvartala ublažio Jago dos Santos, pa se na prvu pauzu otišlo rezultatom 27:22 za Baraćevu ekipu.

Utakmica je počela!

Startne petorke - Mega: Topić, Đurišić, Jelavec, Malovec, Plavšić. Zvezda Meridianbet: Teodosić, Lazić, Gedraitis, Mitrović, Bolomboj.

PRE UTAKMICE

17.52 - Uskoro počinje meč u dvorani "Ranko Žeravica".

 

 

17.40 - Podsetimo se šta su treneri izjavili pred ovu utakmicu:

- Očekuje nas izuzetno važna utakmica u regionalnom takmičenju. Mega je izuzetno mlad i talentovan tim. Moramo da budemo maksimalno fokusirani spremni za ovaj meč kako bi uveli utakmicu u ritam koji nama odgovora - istakao je Janis Sferopulos, trener Zvezde Meridianbet.

Šef struke Mege Marko Barać raduje se duelima sa evroligašima:

- Svaki duel sa evroligašem je sjajna prilika za naše mlade igrače da se takmiče sa najboljima. Ne treba mnogo trošiti reči o kvalitetu i iskustvu Zvezdinog tima. Sigurno je da su favoriti, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobro svih 40 minuta. Nadam se da će publika imati priliku da uživa u dobroj utakmici - rekao je Barać, trener Mege.

17.30 - Dobrodošli na lajv blog posvećen meču Mega - Crvena zvezda Meridianbet.

UVOD

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet posle poraza u Vitoriji od Baskonije, u 13. kolu Evrolige, nastavljaju sa utakmicama u regionalnom takmičenju.

Naredna u okviru 11. runde AdmiralBet ABA lige, izabranike Janisa Sferopulosa čeka na Novom Beogradu, gde će im u srpskom obračunu rival biti Mega.

Cvreno-beli su u sjajnoj rezultatskoj seriji na Jadranu, pošto su ostvarili šest uzastopnih trijumfa, dok je Mega u prethodna četiri kola doživela po dve pobede i isto toliko poraza.

Poslednji je usledio u poslednjem meču od Studentskog centra Derbi, koji se nešto kasnije sastaje sa Partizanom u Areni (20.00).


BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading