SRUŠIO ZVEZDU MERIDIANBET, PA PORUČIO: Za SVE je kriv Vanja Marinković!

Autor:

Sport

12.12.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krlini centar Baskonije bio je dželat beogradskim rivalima u Evroligi.

SRUŠIO ZVEZDU MERIDIANBET, PA PORUČIO: Za SVE je kriv Vanja Marinković!

Foto: printscreen Euroleague

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su na gostovanju Baskoniji 87:85 u okviru 13. kola Evrolige.

Crveno-beli su imali svoje šanse, ali presudio im je Čima Moneke, fenomenalni krilni centar koji je ove sezone jedan od najboljih košarkaša Evrope.

Imao je Moneke dva slobodna bacanja pri rezultatu kojim je meč i završen, prvo je promašio, a uzevši da je na satu ostalo 1.2 sekunde do kraja susreta, namerno je promašio i drugo, ali na "savršen" način.

Republika

Foto: printscreen/youtube

Čima Moneke

 

Lopta mun se odbila u ruke, tako da izabranici Janisa Sferopulosa nisu imali priliku da upute poslednji šut ka košu za eventualnu pobedu ili produžetak.

Ono što je kuriozitet je i to da je Moneke presudio i košarkašima Partizana, samo što je tada ključna slobodna bacanja pogodio.

Prokomentarisao je kako je presudio Zvezdi Meridianbet, a savet mu je dao bivši kapiten Partizana Vanja Marinković.

- Nisam igrao 15 minuta pre toga, ohladio sam se i bio sam nervozan. Kada sam koračao ka liniji za slobodna bacanja, razmišljao sam o tome da sam već bio u istoj situaciji protiv Partizana. Na prvom sam imao dobar osećaj, a ono je ušlo, pa izašlo. Vanja Marinković mi je dobacio da promašim. Pogledao sam na sat, video da je ostalo 1.2 sekunde, trener mi je isto govorio da promašim. Kako da promašim, a da ne uhvate? Onda sam učinio kao Stiven Adams- rekao je Moneke.

Nakon utakmice sa Crvenom zvezdom Meridianbet Čima je na treningu pokušao da ponovi nameran promašaj, ali nije uspeo. 

- Mitrović me je 'provalio' i javljao saigračima šta mi je namera i da ulete spoljni igrači kako bi sprečili da mi se vrati. Uradio sam sve savršeno. Nikad to nisam vežbao. Sutradan na treningu sam opet pokušao i nisam uspeo, pogodio sam tablu. Ljudi ne znaju koliko je to teško - rekao je košarkaš Baskonije. 

Baskonija je u seriji pobeda, a od trenutka kako ih je preuzeo Duško Ivanović imaju sedam pobeda i nalaze se na četvrtom mestu u Evroligi.

Moneke je jedan od najboljih igrača sa 15.5 poena po meču uz 5.5 uhvaćenih lopti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading